(P) Cum gestionezi perioadele stresante

(P) Cum gestionezi perioadele stresante

Stresul face parte din viața noastră, așa că fiecare dintre noi ne confruntăm, uneori, cu perioade tensionate. Din fericire, suntem genetic construiți să facem față factorilor stresanți, grației adrenalinei, noradrenalinei și cortizolului, trei hormoni secretați de sistemul nervos. 

În plus, există o mulțime de alte metode de a controla stresul cu care ne confruntăm în cotidian. Iată câteva sfaturi despre cum să gestionezi perioadele stresante. 

Identifică sursa stresului 

Stresul poate fi cauzat de numeroși factori, de aceea, pentru a-l gestiona așa cum trebuie este necesar să identifici care sunt activatorii în cazul tău. Poate faptul că lucrezi prea mult, că ai probleme financiare sau că în viața ta au loc anumite evenimente neplăcute care generează stresul. Managementul stresului ar trebui să înceapă întotdeauna prin determinarea sursei sau surselor acestora. 

Evită să te izolezi 

Tu cum procedezi atunci când te stresul își pune amprenta asupra stării tale emoționale? Dacă nu te numeri printre cei care preferă să se izoleze de prieteni și să evite contactele sociale, nu vei face decât să favorizezi acumularea stresului, spun psihologii. Așadar, este cel mai bine să ieși cu gașca și să petreci cât mai mult timp în compania celor dragi. Vei reuși astfel să te detașezi, cel puțin pentru câteva ore, de problemele tale și vei trece, deci, mai rapid, peste stres. 

Ai grijă de tine 

Chiar dacă simți că problemele te-au acaparat, nu trebuie să uiți să ai grijă de tine. O baie relaxantă, mese sănătoase și organizate, un masaj, poate și o scurtă vizită la salonul de înfrumusețare te vor ajută să îți reîncarci bateriile și să lupți cu stresul. De asemenea, la fel de important este să ai grijă de pielea ta, deoarece stresul se numără printre cauzele apariției ridurilor. Pentru a combate efectele negative pe care stresul acumulat le are asupra tenului folosește creme anti-age de la Farmec

Înțelege că nu poți controla totul 

Stresul apare deseori din cauza sentimentului că nu ai totul sub control. Pentru a te relaxa e esențial să înțelegi că nu poți controla absolut totul. Există situații și lucruri care se află în afara controlului nostru, cum ar fi de exemplu comportamentul altor persoane. Astfel de lucruri nu ar trebui să îți consume energia sau să-ți dea bătăi de cap!

Consumă ceaiuri cu efect calmant 

O metodă foarte simplă și accesibilă pentru a te densiona este să consumi ceaiuri care să te ajute să îți păstrezi calmul. Specialiștii recomandă ceaiul verde, cel de iasomie sau de ghimbir. În timp ce ceaiul verde este un bun tonic și reduce tensiunea arterială, iasomia calmează emoțiile negative, iar ghimbirul ameliorează senzația de greață care însoțește deseori stresul. 

Stresul îți afectează nu doar starea emoțională, ci îți poate pune în pericol și sănătatea. Pentru a preveni toate aceste consecințe nedorite, manageriază perioadele stresante urmând sfaturile pe care ți le-am oferit în acest articol. De asemenea, foarte util pentru evitarea stresului este să menții un stil de viață sănătos și echilibrat din care să nu lipsească sportul și alimentația corectă. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle