(P) Află cum îți poți determina copilul să meargă la medicul stomatolog

(P) Află cum îți poți determina copilul să meargă la medicul stomatolog

Încă te chinui să îți convingi micuțul să ajungă pe scaunul unui cabinet stomatologic? Parcă nimic nu îl poate determina, niciun cadou nu este destul de bun și nicio promisiune nu pare reală.Nu te gândeai că extracția dinților temporari sau micile carii pot deveni rapid probleme serioase. 

Micuții sunt speriați de stomatolog, chiar dacă nu au pășit niciodată într-un cabinet. Poate fi și pentru că a auzit în diverse locuri cât de fioros este medicul. Este imaginat ca o persoană dornică să rănească pe oricine. 

Totuși, tehnologia a găsit alternative și pentru copiii mai puțin curajoși sau prea năzdrăvani care încearcă orice metodă pentru a sabota procesul. În astfel de cazuri este recomandată chirugie dentara cu laser. Metoda este utilă pentru că:

  1. Elimină orice formă posibilă de durere – Fără plânsete și rugăminți de abandonare a procesului. Micuțul nu va simți nici măcar o pișcătură.
  2. Fără ace, bisturiuri și freze gălăgioase – Imaginea oribilă cu medicul care a pregătit un ac imens nu va fi prezentă. Sunetul frezei este oribil chiar și pentru un adult. Gândește-te numai cum este pentru un copil. Va avea impresia, probabil, că se află într-un laborator unde se efectuează experimente pe oameni. De asemenea, nu va fi utilizat niciun obiect ascuțit și nu va curge nici măcar o picătură de sânge. Copilăria micuțului va fi salvată.
  3. Rapiditate garantată – Ședința se va termina cât ai clipi. Copilul nici nu va observa când a trecut timpul și nici nu va conștientiza ce s-a întâmplat. Timpul de vindecare este și el scăzut.
  4. Riscurile de infectare vor fi eliminate Laserul este responsabil pentru eliminarea infecției. Copilul nu va avea parte de experiențe critice după intervenție. Astfel, va căpăta încredere și va reveni cu drag în cabinet.

Este foarte dificil să convingi un copil în privința multor aspecte. Însă, mersul la medic ar trebui să devină un obicei. 

Nu uita să îți informezi copilul, fie prin jocuri, fie prin discuții serioase. Importanța unei igiene dentare corecte și vizitarea constantă a cabinetului sunt importante. 

Laserul îl va ajuta pe cel mic să aibă parte de o experință care să îi elimine orice frică sau dubiu. De asemenea, va realiza că mediul din clinica stomatologica Cris Smile este unul prietenos și nu va mai avea niciun fel de reținere.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial