O piele fără probleme începe cu un pH echilibrat. Cum îl sprijini pentru asta?

O piele fără probleme începe cu un pH echilibrat. Cum îl sprijini pentru asta?

Indiferent că ai sau nu o pasiune pentru skin care, ai auzit cu siguranță cât de important este pH-ul pielii tale și că el este direct răspunzător pentru diferitele probleme pe care le poți întâmpina. De aceea, specialiștii din întreaga lume se concentrează acum pe chimia pielii pentru a găsi cele mai bune soluții și formulări cosmetice care pot restabili acest echilibru. 

Echilibrul pielii tale stă în pH-ul ei!

  1. Ce înseamnă pH și de ce este important

La originile sale, pH-ul este un indicator care măsoară calitatea unui acid dintr-o substanță apoasă. El poate varia de la 1 la 14, iar valoarea sa neutră este 7. În ceea ce privește pielea corpului, are și ea la rândul ei un pH care variază în funcție de diferite situații. Dermatologii  consideră că o piele sănătoasă ar trebui să aibă un pH situat între 4,5 și 6,2, optim fiind 5,5. Atunci când acest indice este prea mare, el indică o piele uscată, iar când este sub medie, o piele grasă. pH-ul poate fi foarte ușor de modificat, în funcție de obiceiurile oamenilor, de alimentație, produsele cosmetice folosite, dar și în funcție de factorii externi. Atunci când el se află într-un dezechilibru, pot apărea probleme dermatologice, precum: sebum în exces, acnee, uscăciune accentuată, riduri, psoriazis, eczeme și multe altele. Așadar, un pH echilibrat trebuie să fie una dintre principalele tale preocupări dacă îți dorești o piele sănătoasă și frumoasă. 

  1. Când se dezechilibrează pH-ul și de ce?

Orice substanță care vine în contact cu tenul, inclusiv apa, poate afecta pH-ul său. De aceea, este foarte important să cunoști cât mai bine produsele cosmetice pe care le aplici și cum îți pot influența pielea. De asemenea, ele nu sunt singurele care pot perturba echilibrul ei. Factori precum căldura, expunerea excesivă la soare, umiditatea, poluarea sau microbii sunt la fel de importanți. O piele sănătoasă presupune o rutină cât mai corectă și folosirea unor produse care să ajute în lupta împotriva radicalilor liberi, dar nu numai. 

  1. Care este rutina perfectă pentru un pH optim

În primul rând, o rutină de skin care corectă, trebuie să se concentreze pe nevoile tale. Pielea este extrem de complexă, iar fiecare strat al ei protector răspunde diferit în fața factorilor externi dăunători. Astfel, ai nevoie de creme naturale pentru corp, care să lupte împotriva deshidratării și să redea fermitatea și sănătatea pielii tale. De aceea, brandul Biologica a fost creat pentru a oferi consumatorilor produse echilibrate care ajută la redarea pH-ului și la restabilirea acestei balanțe. Alături de specialiști s-au căutat cele mai eficiente ingrediente naturale pentru a se crea cele mai eficiente formule naturale, care să ofere rezultate vizibile. De asemenea este indicat să elimini din rutina ta produsele cu pH alcalin, așa cum sunt săpunurile. Tot la acest capitol, cosmeticele fără ingrediente sintetice ar trebui să fie o prioritate.

Așadar, un pH optim și echilibrat vine întotdeauna la pachet cu folosirea unor produse naturale, pline de ingrediente benefice pielii tale. 

Sursa foto: biologicacosmetics.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial