Nou la LIBREX: acum poți comanda Cărțile Negre ale lui C.G. Jung

Noutăți de la LIBREX: poți comanda Cărțile Negre ale lui Jung la un preț special și cu livrare gratuită.

Nou la LIBREX: acum poți comanda Cărțile Negre ale lui C.G. Jung

România este a doua țară din lume unde se lansează în premieră aceste volume ce au stat la baza celei mai de succes cărți ale lui Jung: Cartea Roșie.

Comandă cât mai curând Cartile Negre ale lui Jung de la LIBREX pentru a te bucura de aceste manuscrise unice în istoria psihologiei. Înainte de a-ți vorbi despre aceste cărți, vrem să îți prezentăm câteva dintre cele mai interesante amănunte despre autor. 

Carl Gustav Jung, autorul acestor cărți și fondatorul psihologiei analitice a fost un psihiatru și psihoterapeut elvețian. Printre cele mai abordate subiecte în scrierile sale se regăsesc conceptele de inconștient colectiv, extraversie, introversie și arhetipuri. Este interesant de menționat faptul că majoritatea scrierilor sale au fost publicate abia după moarte. 

În anul 1900, Jung începe să lucreze la un spital de psihiatrie din Zurich, iar practica de aici îl va ajuta atât pentru parcursul său profesional, dar și pentru scrierea lucrărilor deja consacrate. În anul 1903, publica lucrarea-disertație „Despre psihologia și patologia așa – ziselor fenomene oculte”. Anul 1906 este anul în care încep să îi fie recunoscute meritele pe deplin, deoarece Sigmund Freud îi citește lucrarea  ,,Studii în asocierea cuvintelor”. Această carte este liantul dintre cei doi, care vreme de șase ani vor fi foarte buni prieteni. Din nefericire, odată cu publicarea tratatului numit Psihologie a inconștientului, prietenia dintre Freud și Jung va lua sfârșit, din cauza unor divergențe teoretice. 

În ceea ce privește succesul literar, putem spune că lucrarea numită Cartea Roșie a reprezentat un adevărat fenomen în rândul specialiștilor din domeniu, dar și în rândul oamenilor obișnuiți. Cartea Roșie are la bază manuscrisele ce au devenit ulterior Cărțile Negre. În anul 2009, când Cartea Roșie a fost lansată la New York,  au fost expuse și manuscrisele la Rubin Art Museum. Fascinația publicului pentru aceste manuscrise a dus la începerea unei curse pentru transcrierea, traducerea și adaptarea lor în ceea ce a devenit astăzi seria Cărțile Negre ale lui Jung. A fost un proces de durată: în anul 2012 a început transcrierea tuturor manuscriselor și redactarea lor, iar în 2015 a început traducerea. Cinci ani a durat traducerea și adaptarea tuturor scrierilor lui Jung, astfel că în octombrie 2020, la 59 de ani de la moartea scriitorului, proiectul a fost finalizat. 

Trebuie să menționăm că aceste cărți reprezintă o comoară pentru domeniul psihologiei, dar și pentru psihiatrie. De asemenea, oamenii care vor să afle mai multe despre ei înșiși, despre Sine și Inconștient, pot găsi aceste cărți foarte interesante. Jung abordează aceste teme ținând cont de factorii ce le pot influența, cum ar fi imagini, vise, fantasme interioare. Important de amintit faptul că aceste manuscrise au fost scrise vreme de 19 ani și reprezintă însemnările autorului, denumite ,,confruntarea cu sufletul său și ,,confruntarea cu inconștientul. Astfel, Jung oferă cititorilor o descriere amănunțită a stărilor sale și a reflecțiilor asupra acestora. 

Dacă ți-am atras atenția și vrei să te ai în bibliotecă aceste cărți, nu uita că le poți comanda de la libraria online LIBREX! 

Sursa foto: www.librex.ro 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial