La ce să fii atent când îți cumperi husă pentru telefon

La ce să fii atent când îți cumperi husă pentru telefon

Husa este poate cel mai indispensabil accesoriu pentru un smartphone. În ultimii ani acestea devin tot mai subțiri și mai puțin rezistente, astfel că cei mai mulți utilizatori simt nevoia să-i protejeze cu o husă. Dar fiind atâtea modele pe piață, cum te asiguri că faci cea mai bună alegere? 

La ce trebuie să fii atent înainte să dai bani pe o husă? 

Compatibilitatea

Compatibilitatea nu este doar între zodii, ci și între huse și telefoane. Înainte de a cumpăra o husă pentru telefon e necesar să te asiguri că aceasta se potrivește perfect pe modelul smartphone-ului pe care îl deții și că aceasta se fixează perfect pe conturul carcasezi. În caz contrar, este anulat fix scopul principal pentru care ai cumpărat-o, anume protecția. 

Dacă husa nu este fixă și are chiar și foarte puțini milimetri în plus de husă față de lungimea sau lățimea telefonului îi pot permite acestuia să se desprindă din interiorul husei și să creeze întâmplări nedorite. 

La capitolul compatibilitate, există trei reguli după care să te poți orienta:

  • Potrivirea dimensiunilor husei cu cele ale smartphone-ului. Niciun milimetru în plus sau în minus. 
  • Potrivirea modelului de husă cu butoanele și perifericele telefonului. Husa e acolo să protejeze, nu să încurce, astfel că aceasta nu trebuie să acopere slotul jack de căști, portul de încărcare sau să fie prea strânse pe butoanele laterale. 
  • Potrivirea telefonului cu un model de husă creată special pentru el.  Unele modele de telefoane au caracteristici unice, precum camera foto ieșită în relief sau butoanele aranjate într-o altă formă. Acest fapt îi determină pe producători să creeze huse speciale pentru acele modele. 

Funcționalitatea

Sub acest nume intră, de fapt, caracteristicile speciale ale huselor, pe lângă protecția pe care o oferă în primă fază. La acest capitol pot intra mai multe caracteristici, însă acestea nu sunt standard pentru toată lumea, ci fiecare persoană caută ceva anume în plus în funcție de nevoile personale. Câteva dintre cele mai întâlnite caracteristici specifice ar fi: 

  • Aderență crescută. E important ca husa să nu alunece în palmă, mai ales atunci când e cald și transpirăm, sau atunci când telefonul e așezat pe o suprafață înclinată, astfel că unii oameni se orientează spre huse cu caracteristici ce oferă un grad mai mare de aderență. 
  • Rezistența la apă. Unii oameni sunt pasionați de sporturi acvatice sau de fotografie acvatică, astfel că au nevoie de o husă care să le ofere un plus de protecție când se află sub apă. 
  • Rezistența la șoc. Pentru oamenii care merg mult pe munte sau pe suprafețe offroad și au nevoie să aibă telefonul lângă ei, este important ca husa să ofere protecție împotriva șocurilor mecanice. 

În acest moment piața de huse de telefoane este mai diversificată ca niciodată. Astfel că e destul de greu să nu găsești huse precum cele de pe Lerato.ro, care să nu se potrivească nevoilor tale. 

Designul

Aici ține mult mai mult de gusturi personale decât de nevoi, însă e și designul un factor important.  Există și oameni care se ocupă de personalizarea huselor precum există și modele cu aproape orice element din cultura populară, de la artiști la personaje din filme/ seriale. 

Iar modelul pe care îl alegi – de la material, la culoare și design specific – poate spune multe despre personalitatea ta și despre cum îți tratezi telefonul. 

Sursa foto: Pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial