Finisaje metalice în nuanțe calde care îți vor lumina baia

Știm cu toții că tendințele de design în amenajările interioare vin și pleacă. Chiar și în cazul băilor.

Finisaje metalice în nuanțe calde care îți vor lumina baia

Există însă și elemente care, odată încorporate în baia ta, vor face față cu succes trecerii timpului și fluctuației trendurilor. Unele dintre aceste obiecte atemporale sunt corpurile descrise de finisaje metalice în nuanțe calde: auriu, cupru, alamă și bronz. Poți începe amenajarea băii într-un stil de design care să integreze perfect aceste nuanțe și să le pună în valoare deopotrivă. În perioada contemporană, accentul este pus pe crearea unor spații primitoare, descrise de confort și un aspect simplu, dar cu elemente de efect. 

Dacă ești puțin sceptic în privința încorporării acestor nuanțe în designul băii tale, nu trebuie să te îngrijorezi, îți oferim câteva sfaturi utile despre cum să folosești metalele calde pentru a crea o estetică modernă, pe care o vei iubi mult timp de acum încolo și fără a lăsa designul să devină prea retro. 

1. Încearcă eleganța auriului

Utilizarea auriului în baie este o modalitate de amenajare destul de des luată în calcul în ultima perioadă de către toți proprietarii care doresc o baie descrisă în special de eleganță și lux. Deși nu este un concept tocmai nou, a cunoscut recent o renaștere și te asigurăm că va aduce cu siguranță nota de rafinament la care te aștepți.

Cheia folosirii auriului într-un context modern este să te concentrezi asupra articolelor de actualitate și asupra liniilor de design care le descriu. Caută obiecte precum bateriile de cadă cu jet tip cascadă sau panelurile minimaliste de duș. De asemenea, amintește-ți că atunci când vine vorba de nuanța auriu, mai puțin înseamnă mai mult. Utilizează-l ca pe un element de accent în designul băii, mai degrabă decât ca pe o componentă principală. 

Baterie cu jet tip cascada Tres Project – GQS German Quality 

2. Alege cupru pentru punctul focal al băii

Există ceva în felul în care lumina se reflectă în finisajele de cupru care îl face deosebit de atrăgător. Din acest motiv, va deveni în curând o alegere extrem de populară pentru oricine dorește să creeze o baie care să impresioneze din plin. Poți lua în considerare utilizarea acestuia pentru punctul focal al spațiului, integrând, de exemplu, lavoare cu finisaj din cupru. 

Una dintre celelalte caracteristici pozitive ale cuprului este ușurința în curățare. De cele mai multe ori, apa caldă este tot ceea ce este necesar pentru a reda strălucirea anterioară a unui corp care beneficiază de acest finisaj. Pentru acele momente care necesită o curățare mai minuțioasă, evită substanțele chimice dure în favoarea unui detergent mai delicat, cum ar fi săpunul de vase.

Lavoar alb/cupru Olympia Metamorfosi – GQS German Quality 

3. Obține luminozitate cu ajutorul finisajelor din alamă

Alama există de secole iar durabilitatea sa naturală, combinată cu acea strălucire deosebită, va oferi oricărei băi un aspect impunător, mai ales atunci când este contrastată cu nuanțe mai închise care fac finisajul să iasă în evidență. Alama ar trebui să fie o alegere de top atât în ​​cele mai moderne, cât și în cele mai tradiționale spații de baie. 

Singurul factor pe care trebuie să îl iei în considerare este că necesită o întreținere regulată pentru a-i păstra aspectul prețios. Cel mai bine este să respectați întotdeauna instrucțiunile de întreținere specificate de producător. Astfel, curățarea de rutină ar trebui făcută cu un produs aprobat.

4. Include finisaje din bronz pentru atemporalitate

Bronzul este o alegere interesantă și atemporală pentru finisajele băii tale, deoarece, utilizarea și expunerea vor crea în timp un model unic care accentuează estetica.

Din acest motiv, recomandăm finisajul din bronzul celor care doresc să se bucure de caracterul și farmecul designului vintage. Deoarece bronzul a fost, de asemenea, foarte popular în timpul erei revoluționare, tinde să se potrivească deosebit de bine în casele coloniale sau în alte variante similare tradiționale.

Așadar, în funcție de stilul de amenajare pe care ți-l dorești, ai la dispoziție o mulțime de accesorii și obiecte sanitare cu diferite finisaje metalice calde, care vor accentua o baie distinsă și luxoasă. 

Sursa foto: www.germanquality.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial