Feminitatea în culori diferite

Full Spectrum Experience găzduit de SENAT Galerie din București, un manifest al formelor puternice ale feminității, prin artă contemporană și tehnologie.

Feminitatea în culori diferite

„Ca una dintre cele mai mari companii la nivel internțional, avem responsabilitatea de a genera un impact social pozitiv. O direcție prioritară în acest sens este susținerea demersurilor culturale și comunităților de artiști care, prin creația și mesajele lor, aduc în prim-plan valorile noastre centrale, diversitatea, inovația, sustenabilitatea și curajul, în care ne regăsim.

În luna septembrie, la București, în cadrul vernisajului-manifest Full Spectrum Experience, organizat la SENAT Galerie de BAT România, formele și variantele contemporane ale feminității și-au dat întâlnire, prin intermediul unui spectru întreg de experiențe multisenzoriale, cu cele mai recente și îndrăznețe forme de artă.
Curatoriată de One Night Gallery, în perioada 15 – 18 septembrie, expoziția a adus împreună peste 2.000 de vizitatori în jurul ideii de feminitate contemporană, lansând în spațiul public câteva subiecte dintre cele mai actuale: cum a evoluat ideea de feminitate în ultimii ani? Ce definește azi femeia – arhitectă a propriului destin? Cât de puternică a devenit vocea femeii în spațiul public? Care este impactul femeii în societatea actuală? Cum contribuim, fiecare dintre noi, în contextul social actual, pentru a face loc ideii de incluziune?

Andrijana Hadzi Duric, Head of Brands FMC al Ariei Europa Centrală și de Sud în cadrul BAT

„Ca una dintre cele mai mari companii la nivel internațional, avem responsabilitatea de a genera un impact social pozitiv. O direcție prioritară în acest sens este suținerea demersurilor culturale și comunităților de artiști care, prin creația și mesajele lor, aduc în prim-plan valorile noastre centrale, diversitatea, inovația, sustenabilitatea și curajul, în care ne regăsim.

Amalia Enache

„Mai mult decât atât, incluziunea este un subiect prioritar pe agenda noastră și suntem mândri să susținem acest manifest pentru feminitate contemporană, dincolo de stereotipuri și să fim ambasadori ai incluziunii sociale. Mulțumim partenerilor care ne sunt alături, deoarece, pe baza acestor valori, doar împreună putem construi și contribui la un viitor mai bun, a declarat Andrijana Hadzi Duric, Head of Brands FMC al Ariei Europa Centrală și de Sud în cadrul BAT, compania care a susținut evenimentul.

BAT și-a asumat misiunea de a construi un viitor mai bun, iar activitățile care încurajează incluziunea, inovația socială și sprijinirea comunităților locale de artiști sunt un pilon central în strategia companiei.

Iulia Albu

Vernisajul a reunit 10 artiști contemporani din domenii precum fotografia, ilustrația, bijuteria, artele digitale sau interactive, designul vestimentar și sculptura, care prin intermediul lucrărilor expuse au conturat povestea diverselor forme actuale de feminitate. Lucrările de artă, un show contemporan de simboluri și întruchipări ale femeii anului 2022, au fost semnate de  Raluca Ciornea și Felicia Simion (fotografie), Ștefan Radu Crețu și Misha Diaconu (sculptură), Wanda Hutira și Alex Nimurad (ilustrație), Rizi (artă interactivă), Tammy Lovin (artă digitală), Adina Grapa (design vestimentar), Contemporia (bijuterie).  
La data vernisajului, lucrările expuse au făcut obiectul unei licitații, în urma căreia participanții și-au putut adjudeca lucrările, iar fondurile strânse au fost donate integral Asociației ANAIS, una dintre cele mai active organizații în domeniul promovării, respectării și apărării drepturilor femeilor din România.

Feminitatea contemporană văzută de artistul ilustrator Alex Nimurad
Feminitatea contemporană văzută de designerul vestimentar Adina Grapa
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial