ELLE te invită să descoperi cel mai iubit parfum oriental

Te fascinează esențele orientale? Te transpun în alte vremuri și în alte locuri aromele complexe, ce invocă o curgere mai lentă a timpului, o istorie aparte și farmecul altor civilizații? Atunci e cazul să ni te alături și să decizi, alături de noi, care este cel mai iubit parfum pe bază de oud din România.

ELLE te invită să descoperi cel mai iubit parfum oriental

Intră alături de ELLE în fabuloasa lume a esențelor orientale, evadează în fascinantul Orientul Mijlociu și experimentează, în premieră, o nouă aromă cu acorduri de oud (alb). Te invităm să descoperim împreună cel mai iubit parfum oriental din România și să aflăm mai multe despre complexa lume a parfumeriei.

Producerea esențelor parfumate și purtarea lor (mai întâi ritualică) își are rădăcinile în antichitate, vorbind despre civilizații demult dispărute cu aceeași elocvență ca relicvele arheologice prețioase. Și nu e de mirare că, atunci când simțim aroma unui parfum, ea ne deschide poarta către amintiri și ne duce chiar cu gândul spre locuri și timpuri pe care nu le-am cunoscut vreodată. 

E cazul oricărui parfum oriental, iar dacă ești o cunoscătoare sau o pasionată a acestor esențe, nu ai cum să nu știi povestea oud-ului, unul dintre cele mai speciale și mai costisitoare ingrediente din istoria domeniului. Cunoscut și ca lemn de agar, oud-ul e un lemn rășinos, care provine din țesutul copacilor aquilaria, atunci când acesta este afectat de un parazit. Relația dintre lemn și parazit formează mirosul atât de recognoscibil, folosit cu atenție de artizanii parfumieri pentru a-și desăvârși operele. 

Oriunde ar crește, oud-ul are mereu același parfum complex și foarte satisfăcător, care nu seamănă cu nimic altceva și care trimite instantaneu fantezia să zboare către ținuturi îndepărtate, cu iz oriental. De fapt, nu e o altă esență care să definească mai bine ceea ce numim un parfum oriental, chiar dacă oud-ul are și note discrete floral-fructate. 

Folosit în India cu milenii înaintea erei noastre, oud-ul apare și în scrierile sacre evreiești, și în marile tratate de medicină ale antichității, și în spațiul actualului Vietnam, și în Japonia, și a fost prețuit în tot estul. Încă din secolul al XIII-lea corăbiile încărcate de oud călătoreau dinspre răsărit către piețe străine, ducând în alte zări mireasma inconfundabilă a orientului, transformată apoi în parfumuri speciale.

Și pentru că parfumurile care au în centrul lor notele de oud au devenit atât de populare și în Europa, și până astăzi își păstrează fascinația, vrem să îți lansăm o provocare deosebită: să testezi esențe pe bază de oud și să stabilești care este preferata ta, ca să decizi astfel care este parfumul oriental cel mai iubit la noi. Nu te primim doar cu experiența unui nou parfum, ci avem pentru tine și alte cadouri-surpriză! 

Deși parfumurile au fost folosite dintotdeauna, funcția lor de seducție și de împodobire a fost valorificată de-abia cu trei sute de ani în urmă, atunci când Diderot descria mirosul drept 'cel mai voluptuos dintre simțuri, care i-a inspirat pe parfumieri să creeze parfumuri care copleșesc oamenii îndrăgostiți de ironii fine și de galanterii jucăușe'. Și cine îl poate contrazice? 

Te invităm să te alături ELLE, pe data 22 august 2022, la intervalul orar 11:00-15:00, la AFI Cotroceni (Bulevardul General Paul Teodorescu 4, Bucuresti), ca să descoperi împreună cu noi aroma intensă a oud-ului și să decizi care este cel mai iubit parfum oriental din România. 

Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial