Cele mai importante echipamente și ustensile pentru obținerea unei grădini perfecte

Cele mai importante echipamente și ustensile pentru obținerea unei grădini perfecte

Anotimpul cald începe să-și facă simțită prezența, temperaturile cresc și, odată cu ele, dorința noastră de a ne petrece mai mult timp în aer liber.

Fie că dispunem de livezi de dimensiuni mari, de zone mici de verdeață sau de grădini particulare de dimensiuni variate, vrem ca spațiul noastru verde să arate perfect, ca în filme. 

Grădina poate deveni locul nostru preferat, o oază de liniște și relaxare, ea poate fi locul de unde ne încărcăm pozitiv la finalul zilei și locul unde ne petrecem clipe de neuitat alături de prieteni și familie. 

Amenajarea grădinii nu este un proiect simplu, pe lângă imaginație, cercetare și creativitate, avem nevoie de următoarele echipamente și ustensile esențiale:  

  1. Motocoasă

De cele mai multe ori este nevoie doar de un gazon tuns exemplar ca o grădină să emane perfecțiune. Pentru asta avem nevoie de o motocoasă de tuns iarba. Motocoasele sunt de două feluri ca motorizare: motocoase termice și motocoase electrice (adică cu motor termic sau cu motor electric) și de mai multe tipuri: trimmere, coase electrice, coase cu fir sau motocoase pe benzină. Pe marea lor majoritate le găsim pe toate site-urile specializate Hornbach.ro, alături de alte unelte și echipamente pentru casă și grădină.

  1. Foarfecă de tăiat plante

O grădină cu adevărat împlinită este o grădină care abundă de plante agățătoare și copaci. Dacă ne dorim o grădină de inspirație exotică este important ca din trusa noastră de grădinărit să nu ne lipsească o foarfecă pentru plante cu tulpină nelemnoasă și una pentru cele cu tulpină lemnoasă. Diferența dintre ele este că prima are un mecanism asemănător unui foarfece clasic, pe când a doua este acționată printr-un arc, fapt care îi ridică gradul de rezistență la contactul cu materialele lemnoase. Foarfeca de grădină este o ustensilă importantă deoarece ne ajută să curățăm copacii și plantele de ramurile moarte sau de cele care ni se par inestetice.  

  1. Foreză de pâmânt manuală sau motorizată

În termeni populari burghiul sau motoburghiul este un instrument folosit pentru, în termeni și mai populari, a săpa gropi în pământ. Dacă vrem să ne înfrumusețăm grădina sau livada prin plantarea copacilor sau a altor arbuști și plante este indicat să avem în garaj sau magazie un astfel de echipament, care ne face să economisim timp și efort pe care l-am pierde mult mai ușor apelând la clasica lopată. 

  1. Echipamente de protecție

Pentru ca grădina noastră să fie perfectă este important ca și noi să fim protejați atunci când ne ocupăm de ea. Majoritatea echipamentelor pe care le folosim în procesul de curățare și îngrijire a spațiului verde sunt motorizate și, chiar dacă nu ar fi, avem de-a face cu plante care pot avea spini și alte suprafețe ce pot zgâria la contactul direct cu pielea. De aceea este indicat să avem mânuși și ochelari de protecție (mai ales atunci caând folosim motocoasa sau foreza). 

În concluzie, pentru a avea parte de o grădină perfectă este esențial să deții o serie de echipamente și ustensile care îți pot ușura procesul de îngrijire și te pot face să te bucuri cu adevărat de un vibe fain în propria ta grădină!

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial