E timpul ca Zumba să-ți schimbe viața

Zumba este antrenamentul câștigător la toate capitolele când vine vorba de wellness și fitness. Este ceva de care te vei bucura mereu și exercițiile pe care le vei aștepta cu nerăbdare la fiecare sesiune.

E timpul ca Zumba să-ți schimbe viața

Încă mai ești în căutarea acelei clase de fitness care să te relaxeze pe deplin în timp ce corpul tău devine din ce în ce mai mobil, iar musculatura mai bine definită? Ai ajuns unde trebuie. Astăzi vom vorbi despre calitățile și, mai ales, beneficiile Zumba pentru fiecare iubitor de mișcare, în toate formele ei.

Zumba este antrenamentul câștigător la toate capitolele când vine vorba de wellness și fitness. Este ceva de care te vei bucura mereu și exercițiile pe care le vei aștepta cu nerăbdare la fiecare sesiune. Zumba arde calorii, distruge grăsimile și sculptează mușchii în cel mai frumos mod. Hai să vedem cum orele de Zumba pot funcționa mai bine pentru tine decât rutinele tradiționale de antrenament. 

Zumba este șansa ta de a dansa din toată inima, pentru că acest antrenament include melodii de succes ale artiștilor populari, dar se bazează în special pe ritmuri latino. Este ca o petrecere și un antrenament în același timp, ceea ce face această clasă cu atât mai captivantă, dar cu  beneficii reale pentru sănătate pe care le vom discuta în cele ce urmează.

Arde greutatea și caloriile

În medie, o oră de Zumba arde între 600 și 1000 de calorii. Este ca și cum ai alerga cu 15 kilometri la oră timp de 40 de minute, doar că Zumba este mult mai distractiv. Rezultatul va fi o pierdere constantă și durabilă în greutate.

Vei dori să faci și mai multe exerciții

Zumba este un antrenament grozav, dar nu se simte ca o sesiune de exerciții! Cursurile de zumba sunt extraordinare, iar o oră de antrenament trece rapid. Vei părăsi clasa super energizat și entuziasmat de următoarea ta sesiune de Zumba.

Ameliorează stresul

Cu muzică bună și prieteni buni la sală, cursurile de Zumba sunt remediul ideal împotriva stresului. Antrenamentul de mare intensitate îți poate ridica moralul pentru întreaga săptămână. O sesiune de Zumba eliberează de asemenea endorfine pentru a reduce durerea și a amplifica fericirea. Așa că dacă te vei simți deodată mai bine după clasă, să fii sigur că e de la efortul depus, chiar dacă pe moment nu-l simți. 

Un antrenament pentru întregul corp

Zumba poate fi clasificat ca un antrenament cross-fit, deoarece vizează fiecare zonă a corpului tău. La sfârșitul unei sesiuni s-ar putea să simți oboseală în anumite părți ale corpului pe care nu le-ai simțit niciodată obosite înainte, la antrenamentele tradiționale. Poți practica Zumba pentru un abdomen plat, un spate puternic, brațe bine sculptate și fesieri puternici.

Un exercițiu cardio nemaipomenit

Există multe tipuri de sărituri în timpul unei clase de Zumba. Antrenamentul implică o energie sporită și o intensitate ridicată, care fac din Zumba un antrenament perfect pentru forță, flexibilitate și un sistem cardiovascular sănătos. Exercițiul poate reduce tensiunea arterială și nivelul colesterolului din sânge și poate reduce riscul de atac de cord.

Tonificarea corpului

Zumba funcționează excelent pentru postură și fizic, atât de necesare pentru a-ți reda încrederea și a te bucura de succes în tot ce faci. Antrenamentul de mare intensitate te ajută să fii în formă și să arăți grozav.

Îți îmbunătățește coordonarea

Zumba te va face să transpiri. Este nevoie de echilibru și coordonare pentru a face mișcările Zumba, menținând în același timp ritmul. Totodată, există și clase de Zumba care se concentrează pe reabilitarea fizică, pentru a îmbunătăți echilibrul și gama de mișcări după o accidentare.

Îmbunătățește starea de spirit

Analizele științifice arată că Zumba poate ajuta la combaterea depresiei, fiind un antrenament foarte distractiv. Îți lărgește cercul social și determină corpul tău să elibereze endorfine. Participarea la cursuri regulate de Zumba îți va transforma personalitatea.

Te face mai încrezător

Zumba îți poate transforma sentimentele și aspectul complet. Este antidotul stimei de sine scăzute. O săptămână de participare la clase de Zumba poate transforma pe oricine într-o persoană deschisă și încrezătoare din punct de vedere social. Iar ca să te bucuri și mai mult în timp ce dansezi la sală, este bine să vorbești cu cei din jurul tău, să încerci să-ți faci prieteni. 

Nu-ți fie teamă că faci mișcările greșit. Pune-ți hainele potrivite pentru a te putea mișca cât mai liber. Învață de la alții și oferă ajutor noilor participanți. 

Îmbunătățește metabolismul

Când metabolismul tău nu poate ține pasul cu aportul caloric, vei câștiga în greutate. Poți încearcă postul pentru a pierde în greutate, dar știința demonstrează că înfometarea este contraproductivă, incomodă și nesănătoasă. În schimb, Zumba arde caloriile și îți încarcă metabolismul pentru a te ajută să slăbești în mod constant și să te menții în cea mai bună formă.

În loc de concluzie 

Zumba ajută la întărirea nucleului și îmbunătățește flexibilitatea într-o mare măsură, fără a face antrenamente riguroase. Acest lucru ajută întregul corp să se tonifice perfect, deoarece antrenamentele implică mișcări specifice, cum ar fi răsuciri, întoarceri și diferite exerciții de stretching. Toate acestea creează un impact pozitiv asupra tuturor părților corpului, îmbunătățesc capacitatea de reținere a energiei și postura, cresc capacitatea de rezistență și modelează corpul într-un mod corect perfect, fără a simți niciun fel de stres. 

Acum că ai aflat multiplele beneficii ale Zumba fitness, rămâne doar să intri pe site-ul celei mai mari rețele de cluburi de Health & Fitness din țară, World Class, și să îți programezi prima ta sesiune. E timpul să lași Zumba să facă parte din viața ta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial