Decizii importante fără mari bătăi de cap: 5 trucuri pentru amenajarea unei locuințe de vis

Amenajarea locuinței poate fi, pe de o parte, o sarcină simplă și la îndemâna oricui, având în vedere toate informațiile disponibile atât în mediul online, cât și în reviste și cataloage de design interior, dar și o misiune dificilă, întrucât multitudinea de stiluri și idei poate fi copleșitoare.

Decizii importante fără mari bătăi de cap: 5 trucuri pentru amenajarea unei locuințe de vis

Însă, atunci când decizi să amenajezi locuința, este important să ții cont de câteva aspecte importante, care, pe termen lung, te vor ajuta să te bucuri de timpul petrecut acasă.

Alege mobilier de calitate

Calitatea este unul dintre factorii de care este indicat să ții cont când decorezi o locuință. În funcție de stilul pe care alegi să îl adopți – fie minimalist, fie extravagant -, elementul de bază în alegerea unul dulap pentru hol, a unei canapele pentru living, a mesei pentru bucătărie sau a unor paturi pentru dormitoare ar trebui să fie calitatea.

În primul rând, alegerea mobilierului de calitate reprezintă o investiție pe termen lung. Chiar dacă, inițial, costurile ar putea fi mai ridicate, dacă optezi pentru materiale bune, câștigurile financiare vor fi mai mari, pe termen lung.

Folosește din plin spațiul disponibil

Dacă nu vrei să apelezi la ajutorul unui designer de interior, este esențial să decorezi camerele după ce, anterior, ți-ai făcut un jurnal de idei. Planificarea este importantă, dacă îți dorești să obții cele mai bune rezultate.

Notează-ți principalele idei în legătură cu modul în care vrei ca locuința ta să arate la final și asigură-te că profiți din plin de fiecare spațiu disponibil. Nu încărca foarte tare camerele, pentru că e posibil să creezi senzația de sufocare și rezultatul final să nu fie pe placul tău. În funcție de spațiul disponibil, alege mobilierul și accesoriile potrivite. În încăperile mici, utilizarea oglinzilor poate crea iluzia de spațialitate.

Profită de lumină

Lumina este un factor de bază în amenajarea locuinței și asta pentru că poate transforma o casă într-un spațiu în care să îți facă plăcere să îți petreci timpul. Cu cât o cameră este mai bine luminată, cu atât energia va fi mai bună. De aceea, este recomandat să profiți din plin de lumina naturală. Alege perdele în culori deschise, care să permite luminii să pătrundă în camere, cu atât mai mult dacă petreci foarte mult timp acasă – fie că te joci cu copiii, fie că își desfășori activitatea profesională remote.

Totodată, un sistem de iluminat inteligent te va ajuta să îți desfășori în condiții optime activitățile zilnice, indiferent de momentul zilei. De pildă, seara este recomandat să petreci timpul într-un mediu întunecat și calm, pentru ca organismul să se poată odihni bine. Setează lumina slabă înainte de culcare și asigură-te că în dormitor nu sunt surse de lumină în timpul somnului. Cu cât camera este mai întunecată, cu atât cresc șansele să trezești odihnit, dimineța. 

Alege culorile potrivite

Nici culorile nu trebuie ignorate când decorezi casa în care vei petrece mare parte a timpului. Culorile luminoase și vibrante sunt ideale pentru amenajarea unor camere în care ai nevoie să simți energie și voie bună, precum livingul, bucătăria sau holul, dar pentru încăperile în care ai nevoie să te relaxezi și să te odihnești situația este diferită. Pentru dormitor, alege nuanțe liniștitoare, care transmit calm și relaxare, precum bleu sau verde pastel. Evită, pe cât posibil, accentele puternice, astfel încât timpul de odihnă să fie unul de calitate.

Nu pierde din vedere accesorile

Micile detalii contează când vine vorba de amenajarea unei locuințe. Pernele colorate pentru living, tablourile pe care le agăți pe pereții din bucătărie sau din hol, micile suvenire din cele mai frumoase vacanțe cărora le găsești locul în diferite colțuri ale casei sau plantele care înveselesc fiecare cameră sunt elemente pe care ar trebui să le ai în vedere când faci planul de decorare a locuinței.

Amenajarea locuinței poate fi o activitate plăcută dacă îți stabilești dinainte obiectivele și alegi doar elemente de decor care să îți aducă bucurie.

Sursă foto: Unsplash

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial