De ce să alegi produsele menstruale organice Enroush?

O femeie folosește într-o viață aproximativ 12.000 produse menstruale – nu ne dorim însă să atragem atenția asupra acestui număr, ci mai degrabă asupra unei probleme despre care se vorbește destul de puțin.

De ce să alegi produsele menstruale organice Enroush?

Toate produsele menstruale, de la tampoane (clasice sau cu aplicator), până la absorbante de noapte sau de zi, produc într-un singur an 200.000 de tone de deșeuri – un număr care ar trebui să ne pună pe gânduri.

Dacă te întrebi ce poți face pentru a nu participa în mod activ la poluarea mediului înconjurător în perioada menstruală, răspunsul este destul de simplu: faci trecerea de la produsele clasice la absorbante organice. Există pe piață branduri, cum este și ENROUSH, care și-au concentrat toate eforturile în direcția producerii unor absorbante și tampoane organice pe bază de ingrediente naturale – bumbac certificat GOTS (cel mai important certificat din lume ce atestă responsabilitatea socială), dar și în direcția educației menstruale.

Dacă iei în considerare să alegi produsele menstruale organice, iată câteva beneficii importante pe care acestea le au:

  1. Sunt biodegradabile

De fiecare dată când folosești un produs menstrual clasic, gândește-te că acesta se descompune în 500 de ani! Parcă nu îți mai vine să le mai folosești când știi că acest confort contribuie la poluarea mediului înconjurător. De cealaltă parte, produsele organice, cum sunt și cele de la ENROUSH, sunt realizate din bumbac 100% organic, deci nu conțin plastic. Asta înseamnă că se descompun în doar câteva luni. O diferență semnificativă.

  1. Nu conțin chimicale

Din păcate, produsele menstruale clasice nu au o listă de ingrediente pe care o poți studia – dacă ar avea, nu s-a mai cumpăra. De ce spunem asta? Pentru că absorbantele și tampoanele clasice pot avea în compoziția lor substanțe toxice, cum ar fi pesticide, înălbitori sau parfum (da, parfumul nu este deloc bun pentru zona intimă). În cazul produselor menstruale organice vorbim de zero chimicale, deci pot fi folosite în siguranță pentru că nu vor afecta în niciun fel pielea.

  1. Îți aduc mai mult confort

Dacă și pentru tine perioada menstruală este mai puțin confortabilă din cauza crampelor sau a fluxului menstrual mare, ar trebui să dai o șansă produselor organice – unele persoane care le-au folosit și care ce confruntau cu probleme în această perioadă susțin că au observat o îmbunătățire și că acum se simt mult mai confortabil. Bineînțeles, în cazul produselor menstruale din bumbac organic nu putem vorbi de iritații sau alergii pentru că acestea nu conțin ingrediente toxice, parfum sau plastic. 

  1. Sunt mai blânde cu zona intimă.

Te-ai gândit până acum ce efect pot avea produsele menstruale convenționale ce conțin plastic și alte substanțe toxice în momentul în care le folosești lunar, timp de zeci de ani? Iritațiile, alergiile și inflamațiile sunt doar câteva probleme ce pot să apară în urma folosirii acestor produse (mai ales a tampoanelor). Încă un motiv să treci la folosirea produselor organice – mai bine să nu afli ce neplăceri îți pot aduce absorbantele sau tampoanele clasice!

  1. Transparență.

Nu există un cadrul legal care să oblige brandurile să dezvăluie lista de ingrediente ce stau la baza produselor menstruale clasice. Însă există și branduri transparente care spun exact ce ingrediente folosesc – vorbim bineînțeles de branduri ce respectă și protejează mediul înconjurător, precum ENROUSH. 

Menstruația nu ar mai trebui să fie un subiect tabu, iar femeile ar trebui să fie mai atente la produsele care intră în contact cu pielea lor, mai ales în zona intimă. Din fericire, se văd progrese și în această industrie, iar astăzi putem vorbi de produse menstruale eco-friendly. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial