Cum să obții machiajul perfect fără prea mult efort

Machiajul este o artă pe care multe femei evită să o practice. Poate fi dificil să creezi un look de care să fii mulțumită din prima încercare, însă tentativele repetate și folosirea produselor cosmetice adecvate reprezintă cheia spre atingerea perfecțiunii.

Cum să obții machiajul perfect fără prea mult efort

Machiajul este o artă pe care multe femei evită să o practice. Poate fi dificil să creezi un look de care să fii mulțumită din prima încercare, însă tentativele repetate și folosirea produselor cosmetice adecvate reprezintă cheia spre atingerea perfecțiunii.

Cu ajutorul machiajului, poți ascunde anumite imperfecțiuni ale pielii și poți evidenția trăsăturile frumoase. Însă, înainte de a folosi un fond de ten, un corector, un rimel sau un ruj, este important să ai o rutină de îngrijire a pielii corespunzătoare. Astfel, produsele cosmetice folosite vor fi mai ușor de aplicat și vor rezista mai mult timp.

Să obții make-upul perfect nu este foarte dificil de realizat, chiar dacă nu obișnuiești să te machiezi, însă este important să respecți câteva reguli simple.

Pregătirea pielii

Unul dintre cei mai importanți pași pentru a avea un ten sănătos și luminos este adoptarea unei rutine de îngrijire corecte. Există trei etape importante în rutina de îngrijire a pielii: curățarea, tonifierea și hidratarea.

Atât dimineața, cât și seara, folosește produse de curățare a feței (spume, loțiuni, uleiuri), astfel încât să elimini impuritățile și să oferi luminozitate pielii.

În etapa a doua, utilizează un toner pentru a calma pielea. Acest pas din rutina de îngrijire a pielii este, deseori, ignorat, însă este foarte important, întrucât pregătește pielea pentru o mai bună absorbție a produselor cosmetice.

Nu în ultimul rând, hidratarea pielii este necesară înaintea folosirii produselor de make-up. În funcție de tipul de ten, folosește creme de fata care să ofere protecție împotriva factorilor de mediu. Cremele care au ingrediente cu proprietăți antioxidante, precum vitamina C și niacinamida, protejează pielea împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

Pe lângă aceste trei etape din rutina de îngrijire a pielii, nu trebuie să pierzi din vedere nici protecția solară, mai ales în sezonul cald. Aplică o cremă cu factor de protecție solară, înainte de a folosi make-up, pentru a evita daunele provocate de razele ultraviolete.

Aplicarea bazei de machiaj

După ce ai bifat toate etapele din rutina de îngrijire a tenului, poți începe să te machiezi. Primul pas este aplicarea bazei de machiaj. Aceasta are mai multe roluri. În primul rând, netezește pielea și uniformizează aspectul, estompând porii și petele pigmentare. În al doilea rând, folosind un primer, te asiguri că machiajul va rezista mai mult.

După aplicarea bazei de machiaj, poți folosi un fond de ten potrivit nuanței pielii. Cel mai bun mod de a alege nuanța perfectă de fond de ten este ca, înainte de a-l cumpăra, să aplici produsul pe o mică porțiune de pe gât. Astfel, poți obține nuanța perfectă în funcție de nuanța pielii.

Este esențial ca produsul folosit să fie potrivit nevoilor pielii, astfel încât să nu încarce tenul sau să îi ofere prea mult luciu. De pildă, pentru pielea grasă, sunt recomandate fondurile de ten pudră.

Evidențierea trăsăturilor

Cu ajutorul machiajului, poți accentua anumite trăsături ale feței. Și, pentru că make-upul minimalist, cât mai aproape de aspectul natural, este mereu la modă, poate fi suficient să pui accentul doar pe unele trăsături. De exemplu, dacă ochii reprezintă atuul tău, asigură-te că pui în valoare acea zonă a feței. Dacă folosești mascara, tuș ori creion pentru conturul ochilor, poate fi suficient pentru a crea un make-up perfect.

A te machia în fiecare zi rapid și frumos poate fi o adevărată provocare, însă rezultatul îți poate aduce nenumărate satisfacții. Cercetările au arătat că make-upul poate spori încrederea și stima de sine, făcându-le pe femeile care îl poartă să fie mai încrezătoare și mai sigure pe forțele proprii. În cele din urmă, machiajul este doar un instrument pentru a accentua frumusețea naturală.

Sursă foto: Freepik

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial