Cum să menţii flacăra aprinsă într-un cuplu? Sfaturi pentru o relaţie sănătoasă

Cum să menţii flacăra aprinsă într-un cuplu? Sfaturi pentru o relaţie sănătoasă

După ceva timp când fluturii din stomac dispar, începi să vezi partenerul cu alţi ochii, iar asta e posibil să afecteze dinamica relaţiei dintre voi. Pentru a avea o relaţie de cuplu sănătoasă este nevoie de puţină muncă reciprocă. Astfel, e nevoie de atenţie când se instaurează acel moment într-un cuplu pentru a putea acţiona potrivit şi pentru a putea menţine flacăra iubirii neatinsă de micile incertitudini şi probleme ce pot distorsiona sentimentele pure de la începutul poveştii de iubire. 

Sfaturi pentru o relaţie sănătoasă:

  • Comunicaţi mereu 

Chiar dacă este un sfat care apare peste tot, care poate deveni pentru mulţi chiar o vorbă de duh fără valoare tocmai pentru că apare în foarte multe contexte, comunicarea este cheia pentru o relaţie reuşită şi de lungă durată. Partenerul nu poate ghici din priviri care sunt dorinţele şi nevoile tale aşa că ar fi indicat să le comunici dacă există vreo nemulţumire constantă în acest sens. La rând său partenerul care primeşte astfel de remarci, trebuie să fie deschis şi receptiv la aceste aspecte şi dispus să îmbunătăţească ceea ce face în prezent pentru a face pe plac celeilalte persoane şi pentru a-i demonstra că sentimentele sale sunt importante şi ţine de cont de ele.

  • Păstraţi flacăra aprinsă cu gesturi mici şi spontane

Gesturile mici chiar fac diferenţa, aşa că e important ca cei doi parteneri să afle care este limbajul iubirii al fiecăruia şi să acţioneze în consecinţă pentru a menţine rezervorul emoţional mereu alimentat. O escapadă la munte poate fi contextul ideal de a realiza nişte gesturi mici şi drăguţe pentru partener sau parteneră. El spre exemplu poate merge la o florărie în Braşov – Californiaflowers.ro este printre cele mai bune opţiuni din oraş – pentru a îşi surprinde iubita cu un buchet cu florile sale preferate. Iar ea, poate merge să rezerve o seară de masaj pentru cuplu, pentru a-i oferi nişte momente de relaxare împreună. 

  • Petreceţi timp separat

Dacă ai relaţie în care locuieşti cu partenerul sau partenera poate deveni agasant să petreceţi tot timpul liber împreună. Este important să aveţi momente în care fiecare face alte activităţi şi îşi alocă nişte timp propriei persoane pentru a se reconecta cu sinele. Este recomandat chiar să există şi zile când nu vă vedeţi, poate petreceţi nişte timp cu familia sau prietenii, astfel revederea va trezi în voi nişte sentimente mai intense şi nu veţi mai avea parte de monotonie în cuplu. 

  • Încercaţi activităţi noi

Pentru a menţine relaţie sănătoasă şi pentru a evita instaurarea plictiselii puteţi să încercaţi împreună diverse lucruri noi. De exemplu puteţi merge să luaţi masa la un restaurant diferit odată la ceva timp, faceţi ceva ce îşi doreşte partenerul – poate un sport sau o vizită într-o anumită locaţie – mergeţi să cunoaşteţi cercul de prieteni şi apropiaţi ai celuilalt. Activităţile pot fi diferite în fucţie de dinamica vieţii fiecăruia şi de preferinţe, ideea centrală e să fie lucruri diferite de cele uzuale care să schimbe puţin energia dintre parteneri. 

Aşadar, relaţia sănătoasă nu implică respectarea unor paşi prea complicaţi, dar implică muncă şi implicare şi dorinţa de a reuşi alături de partenerul respectiv. Atâta timp cât bifaţi aceste lucruri, restul vor veni natural, iar relaţia va funcţiona fără prea multe disensiuni.

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial