Cum să construiți solarii mai performanțe pentru recolte bogate

Nu mai este un secret faptul că tot mai mulți orășeni, care locuiesc la casă în mediul urban, doresc să dețină propriul solar (sau propriile solarii) în grădina personală.

Cum să construiți solarii mai performanțe pentru recolte bogate

Un solar este o investiție pe care trebuie să o faci în mod chibzuit, pentru că este o investiție pe care trebuie să o faci pe termen lung, astfel încât să îți scoți investiția inițială în cel mai scurt timp cu putință. De aceea, materialele pe care le folosești la o astfel de construcție trebuie să fie de cea mai bună calitate, astfel încât acestea să reziste chiar și ani de zile fără să se deterioreze și fără să fie nevoie să fie schimbate mai devreme de câțiva ani!

Dacă deja ești familiarizat cu domeniul acesta, deții un solar sau mai multe și îți dorești să le renovezi, atunci poți să realizezi acest lucru dacă apelezi la cine trebuie. De exemplu, RegalFermierul.ro vine in ajutorul fermierilor care isi doresc sa construiasca solarii mai performante, oferindu-le acestora prețuri corecte, de producător, astfel încât să îsi ducă toate proiectele la bun sfârșit. Cu siguranță vei găsi multe produse pe site-ul lor, care să îți trebuiască prin gospodărie, așadar aruncă o privire printre ele. Iar dacă îți dorești să începi construcția unui solar chiar azi, iată ce îți trebuie ca să începi proiectul:

  1. Ai nevoie de o parcelă de teren, de preferabil una care să nu fie în pantă, pe care ulterior să o cureți, să o sapi, să o nivelezi, astfel încât să înceapă construcția solarului pe suprafața acesteia. Ulterior, se va trece la construcția scheletului solarului. Optează pentru una bine înfiptă în pământ sau într-o șapă turnată din beton, care să reziste la intemperiile naturii și să stea în picioare chiar și pe cele mai aprige vânturi și furtuni. Structura de rezistență a solarului este cel mai important aspect al acestuia și trebuie să te asiguri că este realizată așa cum trebuie. Dacă nu te pricepi să realizezi acest lucru personal, angajează oameni care să realizeze acest lucru pentru tine.
  2. Achiziționează folie profesională de protecție de la RegalFermierul.ro, care să acopere scheletul construit inițial. Folia se vinde la metru, deci poți achiziționa foarte ușor toată cantitatea de produs de care ai nevoie. Această folie profesională este cea care va proteja plantele pe perioada iernii, dar și a verii, când se pune problema razelor solare prea puternice, care pot usca sau păli plantele. În acest fel, vei putea obține foarte ușor legume și iarna, când oricum nu prea se găsesc legume românești pe piață, iar cele din marile lanțuri de magazine oricum sunt importate și cu siguranță coțin chimicale în compoziție (cu care au fost tratate pe perioada creșterii).
  3. Nu uita să instalezi un sistem de încălzire profesional (acest pas este opțional, dar demn de menționat) și, mai ales, un sistem de irigații eficient, care să ofere plantelor apa de care au nevoie zilnic (acest pas este mandatoriu, pentru că te scutește de multă muncă, dar și de apă risipită degeaba). Sistemul de irigații va asigura cantitatea zilnica necesară de apă pentru fiecare plantă în parte, astfel încât toate să primească elementele nutritive de care acestea au nevoie în mod egal. Modelul de irigare prin picurare este foarte eficient în acest caz, pentru că udă plantele exact la baza rădăcinii lor, fără să împrăștie apa pe unde nu trebuie. Este cel mai popular sistem de irigații din toate câte există.

Ce avantaje îți poate aduce un solar de legume? Evident, vorbim de beneficii pe termen lung, care se reflectă întâi la economii substanțiale din punct de vedere financiar, pentru că nu vei mai achiziționa din comerț legumele. Apoi putem vorbi de beneficiile aduse pentru sănătate, pentru că așa ai control mai ușor asupra recoltelor tale – vei știi cum sunt crescute și faptul că sunt bio (adică nu au fost aplicate chimicale de creștere sau alte substanțe toxice, care sunt folosite la scară largă în industria agriculturii, în special de către producătorii din afara țării, pentru că din țări străine sunt alimentate magazinele românești, în 90% dintre cazuri).

Faptul că îți vei lucra terenul din grădina personală îți va da, de asemenea, o activitate plăcută de desfășurat în aer liber, deci te menține și în formă. De când s-au pus restricții și lockdown-uri în lume, din cauza pandemiei de Coronavirus, oamenii au căutat tot mai mult diverse activități ce pot fi efectuate acasă, în aer liber, astfel încât să nu lase sedentarismul să le acapareze viețile. Și grădinăritul a prins la oameni de toate vârstele, tineri și vârstnici deopotrivă. Iar acest lucru a combinat utilul cu plăcutul și a adus lumea mai aproape de natură, a făcut-o să înțeleagă mai bine cât de importantă este aceasta și de ce trebuie să ne îngrijim mai bine de ea.

Există, după cum se poate vedea, foarte multe avantaje pe care ți le poate aduce un solar, garatat. Dacă îți dorești să începi ceva nou, direct la tine acasă, atunci aceasta ar putea fi soluția ideală în ceea ce te privește și poți implica toți membrii familiei în creșterea legumelor, astfel încât să petreceți timp de calitate împreună, învățând în același timp tot ce trebuie despre legume, dar și despre cât de important este să ai mereu o sursă sigură de hrană, care îți poate aduce și economii reale la bani. Vremurile incerte în care trăim ne-au făcut să conștientizăm mai bine cât de important este să avem abilități bune de ‘supraviețuire.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial