Cum poți înfrumuseța o grădină pentru a petrece în ea momente de neuitat

Cum poți înfrumuseța o grădină pentru a petrece în ea momente de neuitat

Există grădini și grădini, așa cum există oameni și oameni. Pentru unii o grădină înseamnă doar un spațiu verde cu straturi de legume și fructe de care trebuie să se ocupe.

În schimb, pentru alții înseamnă un loc magic din exteriorul casei unde se pot retrage sau unde își pot primi prietenii la un pahar de vorbă. Dacă tu te încadrezi în cea de-a doua categorie de persoane, află în continuare cum îți poți înfrumuseța grădina pentru asemenea momente.

La fel ca în cazul unei camere cu o estetică minunată, secretul pentru a amenaja o grădină superbă se referă la folosirea adecvată a spațiului.

Uite ce trebuie să iei în considerare atunci când dorești înfrumusețarea grădinii tale

  • Privește grădina în ansamblu și plănuiește decorarea ei ca atare

Poți dori ca ochii să fie atrași de anumite puncte de interes din spațiul tău verde. Așadar, plantează mici arbuști din loc în loc care să arate bine indiferent de sezon. Câteva glastre de flori colorate și parfumate prinse din loc în loc de panouri gard lemn vopsite în culoarea preferată ar arăta grozav în grădină. O oglindă cu un model aparte sau două-trei felinare agățate pe ici pe colo ar da tare frumos.

  • Cum vrei să te simți tu și invitații tăi în grădină?

 Emoțiile joacă un rol important în aprecierea unui spațiu. Dacă relaxarea este starea ce se dorește a fi caracteristică grădinii, atunci investește într-un ciubăr, într-o piscină superbă sau într-un cadru pat exterior cu baldachin. Vrei ca grădina să fie potrivită pentru joacă și distracție? Amenajează o zonă cu tenis de masă, fotbal de masă sau trambulină pentru copii.

  • Spațiu exterior practic și funcțional

Poate dorești ca grădina ta să fie nu doar un loc de odihnă, ci și un spațiu de socializare și gătit. Poți așadar construi o zonă pentru grătar și gătit în aer liber, un foișor stilizat cu lumini și valuri de flori pentru luat masa sau servit un pahar de vin. Ori, dacă ai o pasiune pentru grădinărit, de ce să nu-ți crești propriile verdețuri și legume pentru gătit și flori pentru înveselit interiorul dacă ai spațiu și pământ fertil?

  • Culorile sunt cireașa de pe tort în înfrumusețarea grădinii tale

Sigur, florile și plantele sau arbuștii din exterior vor colora frumos spațiul. Dar nu ezita să folosești o paletă de nuanțe pentru a transforma grădina în propriul tău colț de rai, dacă nu dorești un efect multicolor. Axează-te pe plante agățătoare, pe copăcei cu flori, pe ghivece și tufe de flori în nuanța favorită pentru a personaliza spațiul. Și nu uita nici de culorile mobilierului exterior.

Este important felul în care vrei ca grădina să te facă să te simți, dar și paleta de culori și funcționalitatea decorului și a mobilierului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial