Cele mai populare metode pentru epilare inghinală

Normele de frumusețe se updateaza periodic, în funcție de rigorile vremurilor și de ce este considerat la modă de la an la an.

Cele mai populare metode pentru epilare inghinală

Dacă în epoca medievală părul pubian era asociat cu feminitatea, în prezent, pielea fină este un deziderat, inclusiv în zona intimă. 

Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de epilare inghinala, menite a-ți asigura o piele catifelată:

  1. Epilarea inghinală cu lama de ras – este poate cel mai utilizat tip de epilare inghinală, însă comportă și multe riscuri, dacă nu se respectă anumite rigori. În primul rând, lama trebuie schimbată la fiecare epilat, care trebuie efectuat după ce aplică o crema sau un gel hidratant.

    Totodată, este indicat că zona să se exfolieze înainte, pentru a preveni apariția foliculitei, infecția inestetică a foliculilor piloși, crescuți sub piele. Printre avantajele epilarii cu lama se numără rapiditatea, costul avantajos și lipsa durerii. Însă, nu trebuie să ignorăm dezavantajele: poate determina iritații ale pielii, mâncărimi, foliculită, iar părul crește înapoi foarte repede și, din păcate, mai gros și mai des. 
  1. Epilare inghinală cu ceară – fie că se realizează cu ceară clasică, refolosibila, fie că se folosesc benzi de unică folosință, acest tip de epilare implică disconfort și durere. Rezultatele sunt mai durabile decât în cazul raderii părului, iar firele de par se vor rari în timp. 

           Însă, există câteva dezavantaje semnificative. Lucrul cu ceară poate duce la infecții și iritații ale pielii și, mai mult, poate provoca foliculită. Metodă este dureroasă și nu foarte eficientă, unele fire de par apărând la suprafață pielii ulterior epilarii cu ceară. 

A person in a yellow dress

Description automatically generated with medium confidence
  1. Folosirea epilatorului electric:

Achiziția și folosirea epilatorului electric în zona inghinală presupune o ușurință în mânuirea să, fiind vorba de o zona sensibilă și mai greu accesibilă. Alte dezavantaje ale acestei metode sunt și faptul că este un mod dureros de a scapă de părul nedorit și că poate declanșa și foliculită (rămân fire de par sub piele). Totuși, este o metodă avantajoasă că preț și mai eficientă că timp și spațiu, fiind recomandată mai ales persoanelor pudice, cărora le e greu să meargă la salon.

  1. Epilare inghinală cu creme epilatoare:

Cremele dau rezultate mai bune decât lama, însă trebuie respectate cu strictețe instrucțiunile de utilizare, pentru a evita iritarea și inflamarea zonei, dar și pentru a elimina, într-adevăr, firele de par. Din păcate, astfel de produse pot da reacții alergice severe, iar mirosul lor este neplăcut. Însă, această este o procedura nedureroasă de epilare, iar efectul durează mai mult decât în cazul raderii părului. 

  1. Epilare inghinală definitivă, cu Laser dioda sau IPL:

Epilarea inghinală definitivă este cea mai eficientă metodă de a scapă de părul din zona intimă rapid, fără durere și cu rezultate pe termen lung. Este un tratament customizat, disponibil în centrele Nomasvello și se poate efectua cu laser diodă să IPL, în funcție de fototipul fiecărei persoane. Sunt necesare minimum 8 ședințe, care durează cca 15-30 minute, în funcție de epilatul dorit (total sau parțial). Însă, rezultatele se văd chiar după prima ședința, când vor cădea până la 30% din firele de par în faza de creștere. În plus, epilarea definitivă este singurul mod de a scapă de foliculita din zona inghinală. Află toate informațiile necesare despre epilarea inghinală cu Laser și IPL chiar de la specialistii No+Vello. 

A picture containing text, person, female

Description automatically generated

Cea mai eficientă metodă de epilare în zona inghinală:

Fiecare persoană este diferită și, de aceea, trebuie să aleagă o metodă de eliminare a pilozității care i se potrivește, în funcție de tipul de par și de piele. 

Dacă ai o piele sensibilă, părul deschis la culoare și o densitate redusă a pilozității, poți folosi cu succes lama sau crema depilatoare. Dacă reziști la durere și vrei o epilare mai eficientă și de durata, poți încerca să îndepărtezi părul cu un epilator electric sau cu ceară. Însă, dacă ai foliculita, multe fire de par negre și groase și îți dorești rezultate permanente și o piele catifelată indiferent de sezon, epilarea definitivă este soluția. 

Frumusețea se îngrijește!

SSursa foto: www.nomasvello.ro 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial