Cel mai important aspect de care nu știai că trebuie să ții cont în alegerea chiuvetei pentru bucătăria ta – Salvezi bugetul familiei alegând materialul potrivit pentru chiuveta bucătăriei tale!

Când vine vorba de alegerea mobilierului, a electrocasnicelor și a altor piese necesare bucătăriei tale, ai nevoie de un buget destul de permisiv pentru a face alegerile optime.

Cel mai important aspect de care nu știai că trebuie să ții cont în alegerea chiuvetei pentru bucătăria ta – Salvezi bugetul familiei alegând materialul potrivit pentru chiuveta bucătăriei tale!

Când vine vorba de alegerea mobilierului, a electrocasnicelor și a altor piese necesare bucătăriei tale, ai nevoie de un buget destul de permisiv pentru a face alegerile optime. Chiuveta bucătăriei este, probabil, una dintre cele mai importante piese din bucătărie, motiv pentru care trebuie aleasă cu multă grijă și fără teamă față de costuri. Cu toate acestea, există și strategii de alegere a acestei chiuvetei perfecte care pot salva bugetul familiei, dar și aspectul bucătăriei.

         Dintre toate aspectele de care poți ține cont pentru o alegere care să favorizeze și bugetul familiei, cel mai important lucru este să ții cont de materialul din care este făcută chiuveta. Probabil că nu ai luat asta în calcul până acum, dar dacă o vei face, vei avea doar de câștigat pe termen lung!

Iată care este cel mai important aspect de care nu știai că trebuie să ții cont în alegerea chiuvetei pentru bucătăria ta, astfel încât să poți salva și bugetul familiei:

Chiuveta din compozit

         Chiuveta din compozit este una din variantele preferate de către majoritatea iubitorilor de bucătării amenajate cu gust și simț estetic. Este necesară însă cunoașterea acestui material numit generic compozit. Acesta este, de fapt, un material compus din diverse substanțe precum plasticul sau fibra de sticlă. După preparare chimică și turnare în forme, chiuvetele de compozit sunt vopsite în diferite nuanțe. Preferatele tuturor sunt cele care imită granitul, desigur. De reținut, însă, este faptul că acest material nu rezistă la temperaturi foarte înalte. Nu vei avea probleme cu apa fierbinte de la robinet, dar nu ai voie să așezi vreo oală, proaspăt ridicată de pe foc, direct pe o chiuvetă din compozit! Asta dacă nu ai în plan să o schimbi prea curând.

Chiuveta din granit

         Cu mult mai rezistentă decât alternativă din compozit, dar numai după montare, chiuveta din granit este o alegere mai costisitoare, dar care îți va salva bugetul pentru că nu vei mai fi nevoit să o schimbi foarte multă vreme de acum. Alegerea granitului pentru chiuveta bucătăriei tale îți pune la dispoziție zeci modele foarte estetice. Vei găsi multe astfel de piese pe site-ul celor de la Hornbach pentru a lua o decizie mult mai ușor. Chiuveta din granit este tot un compozit, dar este mai grea și ceva mai rezistentă după ce ai încastrat-o . Așadar, ai mare grijă în timpul procesului de montare pentru a evita spargerea sau crăparea pisei.

Chiuveta din inox

         Chiuvetele din inox sunt alternativa potrivită pentru cei care vor un produs de calitate, dar la costuri reduse. Pe termen lung, este posibil să nu economisești la fel de mult ca în cazul celorlalte două materiale din care poate fi confecționată chiuveta pentru bucătărie, dar ai și aici o alternativă facilă. Această alternativă este reprezentată de chiuveta din inox antiamprenta. Chiuveta făcută din acest material prezintă niște striații care vor facilita menținerea unei suprafețe curate. O astfel de chiuvetă promite a fi mult mai igienică.

         În concluzie, atunci când vine vorba de chiuveta din bucătărie, și nu numai, cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este materialul din care este confecționată. Dacă faci o alegere inteligentă, potrivită nevoilor tale, vei salva bugetul familiei, având în vedere faptul că înlocuirea acestei piese nu va mai fi necesară prea curând. Indiferent de varianta aleasă, asigură-te că materialul din care este făcută chiuveta îndeplinește toate cerințele și condițiile bucătăriei tale!

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial