Ce facem în grădină pe întreg parcursul anului

Îngrijirea grădinii este un unul dintre cele mai constante lucruri pe care trebuie să le faci, dacă vrei ca aceasta să arate mereu bine

Ce facem în grădină pe întreg parcursul anului

Îngrijirea grădinii este un unul dintre cele mai constante lucruri pe care trebuie să le faci, dacă vrei ca aceasta să arate mereu bine, iar plantele și florile pe care le cultivi să crească cât mai sănătos. Mai mult, trebuie să știi că o grădină nu necesită să lucrezi doar în sezonul cald, ci există mai multe etape pe care trebuie să le respecți de-a lungul anului, astfel încât să poți planta. 

Iată ce trebuie să faci în timpul anului pentru a avea parte de o oază de liniște în grădina ta: 

1. Imediat după trecerea iernii e important să pregătiți solul pentru plantare

Această etapă presupune curățarea solului de frunzele căzute în timpul toamnei cu ajutorul unei greble, precum și a tuturor lucrurilor care pot afecta plantele atunci când cresc. Mai mult, după ce solul este curățat, e necesar ca acesta să fie săpat și afânat, astfel încât să fie pregătit pentru a pune bulbi sau semințe. Pentru ca totul să se desfășoare cât mai eficient, e de preferat ca această acțiune să se desfășoare atunci când temperaturile sunt deja pozitive, iar riscul unui nou îngheț este destul de scăzut. 

2. Fă o listă cu ce vrei să plantezi și verifică care sunt condițiile de plantare 

Nu toate plantele au nevoie de aceleași condiții pentru a se dezvolta frumos, mai ales atunci când vorbim de flori. De aceea, e indicat să verifici fiecare plantă în parte și să îți planifici unde și când le vei sădi pentru a se dezvolta cât mai armonios. Spre exemplu,  trandafirii urcători sunt iubitori de lumină, motiv pentru care au nevoie de cel puțin 7-8 ore de lumină zilnic. Mai mult, ei pot fi plantați în perioada martie-aprilie sau octombrie-noiembrie când nu există temperaturii de îngheț. 

3. Plantarea

După cum am menționat, principala regulă pentru cultivarea oricărui tip de plantă este ca temperaturile solului să nu fie scăzute și, evident, nici pe departe aproape de limita înghețului. În rest va trebui doar să respecți condițiile de plantare a fiecăreia în parte. 

4. Îngrijirea 

O dată ce ai pus în pământ plantele va trebui să le asiguri un mediu cât mai prielnic pentru dezvoltare. Va trebui să cureți la o perioadă regulată pământul de plantele sălbatice, va trebui să te asiguri că insectele dăunătoare nu îți atacă florile și să te asiguri că acestea primesc cantitatea de apă și de lumină necesară. 

Pe lângă toate acestea, e necesar să te asiguri că ai toate echipamentele necesare pentru îngrijirea grădinii: instrumente pentru săpat, stropitoare sau un sistem de irigație bine pus la punct, mănuși și soluțiile necesare plantelor. Nu uita că grădina deși necesită un efort suplimentar de lucru din partea ta, aceasta te va răsplăti în timpul verii cu propriul tău colț de natură, unde îți poți petrece serile citind sau în compania celor dragi. 

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial