Cât de frică le e angajaților din Romania de Piață Muncii din 2023?

Conform unui sondaj Centrul de Carieră, 39% din români se așteaptă că 2023 să fie: un an cu multe provocări, 45.7 % un an al schimbărilor și oportunităților și doar 15,1 % îl consideră un an greu, al austerității și instabilității.

Cât de frică le e angajaților din Romania de Piață Muncii din 2023?

Conform unui sondaj Centrul de Carieră, 39% din români se așteaptă că 2023 să fie: un an cu multe provocări, 45.7 % un an al schimbărilor și oportunităților și doar 15,1 % îl consideră un an greu, al austerității și instabilității. Când vine vorba de siguranță jobului, 40% din respondenți nu au putut să evalueze daca angajatorul lor le poate asigura stabilitate profesională anul viitor, 22.5 % sunt siguri că jobul lor e în pericol anul viitor și doar 34,6 % sunt convinși că sunt în siguranță profesional în 2023. În ciuda instabilității economice, 58.5% din Romani plănuiesc să își schimbe jobul anul viitor și 54,7 % iau în calcul o reconversie profesională în alt domeniu.

Se pare că în 2023 va fi nevoie mai mult ca oriând ca românii să conștientizeze importanța unei strategii de dezvoltare profesionala.

Antreprenoriatul e în topul alegerii reconversiei profesionale, mai ales pentru doamne! 44,4% din respondenti se declara pregătiți să facă saltul la independența profesională, iar IT, HR, MKT și Finance sunt următoarele în clasament pentru 41% din români. Doar 26% din români și-ar recomandă angajatorul actual unui prieten pentru oportunități profesionale! Întrebați cum se simt la muncă, românii au declarat:

Obosit si confuz – 16,5%

Copleșit – 13%

Frustrat -11%

Apreciat – 14%

Neapreciat 8%

Vestea bună e că în 2023, 86,7% din români plănuiesc să investească în ei și să se dezvolte profesional!

„Se anunță o piață a muncii cu multă concurentă în 2023, angajații sunt tot mai conștienți că schimbările din mediul de afaceri necesită noi competențe pentru a face față provocărilor și se pare că vom încerca cu toți să devenim tot mai buni pe meseriile noastre, pentru a ne securiza locurile de muncă. Și angajatorii caută angajați implicați, proactivi și capabili să se auto-regleze emoțional. Reconversiile profesionale, devin se pare un TREND și în piață muncii de la noi' declară fondatoarea Centrului de Carieră, Andra Pintican.

După ce a dezvoltat metodologia Career Reframing prin care a asistat mii de oameni să se reinventeze profesional, și-a propus să militeze în Social Media pentru medii de lucru sănătoase în Romania!

Este în prezent cel mai cunoscut Consilier de Carieră din România și le recomandă candidaților și angajaților din Romania să NU intre în 2023 fară:

  • Un inventar complet al aptitudinilor transferabile
  • Setul de standarde de muncă non-negociabile
  • Depistarea tiparelor toxice de muncă
  • Și cel mai important…un plan de carieră pentru următorii 3-5 ani!

Pentru cei ce simt că au nevoie de ajutor în a-și seta strategia profesională, pot lucra LIVE cu Andra la unul din Atelierele de Cariera pe care le va susține în perioada următoare în Cluj, Iași, București, Timișoara sau Brașov!

Vrei să vezi cum arată programul unui Atelier de Carieră de o zi?

Vezi Agenda aici: https://centruldecariera.ro/ateliere/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial