Casa la țară sau apartament în oraș? 7 sfaturi pentru a alege corect

Atât casa la țară, cât și apartamentul la oraș prezintă avantaje și dezavantaje.

Casa la țară sau apartament în oraș? 7 sfaturi pentru a alege corect

Poate fi dificil să te decizi care stil de viață ți se potrivește cel mai bine, în special dacă ai locuit în ambele medii. Cu toate acestea, este posibil să găsești cea mai bună variantă pentru tine atunci când iei hotărârea de a achiziționa o locuință.

În cele ce urmează, te ajutăm să te decizi mai ușor cu privire la tipologia viitoarei tale locuințe. Iată care sunt criteriile după care te poți ghida pentru a alege corect!

  1. Elaborează bugetul

Mai întâi de toate, trebuie să elaborezi bugetul. În funcție de acesta poți stabili următorii pași în achiziționarea locuinței. De exemplu, dacă ai nevoie de un împrumut, este indicat să faci o simulare de calcul pentru creditul ipotecar. Acest pas este important deoarece îți vei putea face o idee cu privire la rate și modul de a le achita. Ai la dispoziție mai multe variante de rate, astfel că vei putea observa clar ce opțiuni există și care este mai potrivită pentru tine.

  1. Ia în considerare spațiul necesar

O casă implică, de regulă, un spațiu mai generos decât un apartament. Este ideală pentru familiile numeroase sau pentru cei care au animale de companie. Un mare avantaj pe care îl oferă casa la țară este că poți beneficia și de o curte sau o grădină. Pe de altă parte, apartamentul reprezintă o alegere mai potrivită dacă nu plănuiești să ai o familie cu mulți membri.

  1. Acordă atenție costului întreținerii

Un spațiu mai mare sau într-o zonă centrală presupune costuri de întreținere mai ridicate decât o locuință al cărei spațiu este redus sau este construită într-o zonă mărginașă. Ia în considerare și acest aspect atunci când intenționezi să cumperi o casă la țară sau un apartament la oraș. De obicei, costurile întreținerii apartamentelor sunt mai mici decât ale unei case.

  1. Verifică transportul și serviciile de telecomunicație

În funcție de serviciul pe care îl ai, îți poți face o idee despre tipul de locuință care ți se potrivește. Dacă este vorba despre un job ce necesită deplasare, casa la țară trebuie să se afle într-o zonă care să îți permită să faci naveta. Ai grijă ca distanța pe care o parcurgi să fie rezonabilă. În cazul în care jobul îți permite să lucrezi de acasă, este esențial să verifici raza de acoperire a serviciilor de telecomunicație din zonă. Un apartament la oraș nu implică, de obicei, posibile probleme legate de acoperirea furnizorilor de telefonie și internet. 

  1. Ține cont de grădinițe și școli

Un alt criteriu important de care să ții cont atunci când te gândești dacă ți se potrivește o casă la țară sau un apartament la oraș este să ții cont de grădinițe și școli. Dacă ai deja copii sau îți dorești la un moment dat, este bine să gândești în perspectivă. Trebuie să te asiguri că în zona locuinței există școli și grădinițe ce au renume bun. În multe situații, grădinițele și școlile de la oraș prezintă mai multă încredere și oferă o posibilitate mai mare de dezvoltare pentru copii.

  1. Îți dorești să faci modificări la nivelul locuinței?

Dacă da, în acest caz, aprobările se obțin cu mai multă ușurință când vine vorba de o casă la țară. Poți face îmbunătățiri sau să ridici valoarea locuinței. La apartament este mai dificil de realizat acest lucru și ești condiționat de spațiul limitat. Dacă nu intenționezi să faci modificări pe viitor, apartamentul este o idee mai bună.

  1. Ține cont de gradul de intimitate dorit

Casa la țară se află, în multe situații, la o distanță rezonabilă față de vecini, astfel că oferă mai multă intimitate. În cazul unui apartament la oraș, pentru a obține un nivel ridicat de intimitate sunt necesare costuri suplimentare, de exemplu, pentru a realiza o izolație fonică. 

După cum ai putut observa, există de ambele părți atât aspecte benefice, cât și unele mai puțin plăcute. Este bine să nu te grăbești în luarea deciziei și să analizezi lucrurile pe termen lung. Cântărește bine criteriile și optează pentru varianta care îți oferă cele mai multe avantaje!

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial