Care sunt articolele de care ai nevoie în prima lună de viață a bebelușului

În prima lună de viață a unui bebeluș nu este nevoie de extrem de multe lucruri, însă trebuie multă atenție la cele pe care le alegi astfel încât ele să fie potrivite.

Care sunt articolele de care ai nevoie în prima lună de viață a bebelușului

În prima lună de viață a unui bebeluș nu este nevoie de extrem de multe lucruri, însă trebuie multă atenție la cele pe care le alegi astfel încât ele să fie potrivite nevoilor micuțului  sau micuței tale. Pentru a  te ajuta să rămâi organizat și să nu omiți vreun articol esențial, am creat o listă în care am inclus principalele lucruri pe care trebuie să le bifezi înaintea de venirea pe lume a copilului tău. 

Continuă să citești pentru a descoperi articolele de care ai nevoie în prima lună de viață a unui bebeluș:

Scoică pentru mașină 

Dacă vă doriți să mergeți cu copilul în scurte călătorii cu mașina, atunci este cazul unul scaun special pentru copii, care să îi asigure suportul de care are nevoie pe parcursul drumului. Atenție totuși la faptul că aceste scaune speciale pentru mașină vin în diferite mărimi, în funcție de brand. Pentru un nou născut este recomandată o scoică auto grupa 0+, cum sunt cele de pe BabyMatters.ro, care poate susține până la 13 kilograme.

Scutece și haine 

Scutecele sunt printre cele mai importante articole, mai ales în prima lună de viață. Atenție la brandul de scutece ales și la calitatea lor. Pentru a nu îl deranja sau irita pe bebeluș în vreo formă optează pentru modele realizate din materiale atent alese și speciale pentru pielea sa fină. Dacă observi că pielea celui mic se irită și nu tolerează un anumit tip de scutec, caută alte variante care să fie mai blânde. Hainele, de asemenea, trebuie să fie realizate din materiale de calitate, în principal bumbacul este cel recomandat. Iar spălarea lor trebuie realizată cu un detergent special, care să elimine toate bacteriile și să lase suprafața moale, pentru a nu deranja în vreo formă pielea bebelușului. 

Biberon 

Chiar dacă cel mic este alăptat la sân, nu strică să existe și un biberon de rezervă, în cazul în care mămica rămâne fără lactație sau cel mic refuză să mai mănânce lapte la sân. Există multe modele, create pentru a veni în întâmpinarea nevoilor micuților, așa că ar fi bine să te documentezi puțin înainte, pentru a face achiziția potrivită. 

Pernă pentru alăptat 

Fie că cel mic este alăptat la sân sau cu biberonul, o pernă pentru alăptare se va dovedi extrem de utilă în acele momente. Acest accesoriu îl va ajuta și pe cel mic să stea mai comod și să se bucure de mesele sale, dar o va ajuta și pe mamă să îl țină într-o poziție corectă și confortabilă și pentru ea. 

Așadar, acestea au fost principalele lucruri de care vei avea nevoie pentru îngrijirea unui bebeluș în prima lună de viață. Lista poate varia totuși, în funcție de nevoile pe care le va avea cel mic. De asemenea, articolele de mai sus pot fi o idee bună și pentru cei ce sunt în căutarea unui cadou util pentru niște proaspeți părinți sau ca idee de cadou pentru un baby shower. 

Sursă foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial