Avantajele jucăriilor din lemn. Iată de ce merită să cumperi și tu

Piața jucăriilor a devenit atât de variată, încât părinții decid cu greu ce modele să aleagă pentru copiii lor.

Avantajele jucăriilor din lemn. Iată de ce merită să cumperi și tu

Există obiecte educative, interactive, viu colorate, confecționate din diverse materiale, toate pregătite pentru a le stimula celor mici creativitatea. Deși jucăriile din plastic par să fie cele mai populare, cele din lemn vin cu numeroase avantaje, între care calitatea superioară, rezistența și sustenabilitatea. 

Pentru că fiecare părinte vrea să-i ofere copilului său tot ce este mai bun, iată doar câteva dintre motivele pentru care merită să cumperi jucării din lemn:

Au o calitate superioară

Dacă plasticul este ușor de modelat și pare să fi acaparat piața jucăriilor, lemnul este un material natural din care sunt confecționate tot felul de obiecte de calitate pentru copiii, de la lego, mașinuțe, instrumente muzicale, cuburi interactive sau căsuțe. Un alt mare avantaj este acela că protejează mediul înconjurător și nu conțin substanțe chimice. 

Jucăriile din lemn sunt mult mai rezistente

Atunci când vorbim de jucării pentru copii de 3 ani și peste această vârstă, rezistența celor confecționate din lemn reprezintă poate cel mai mare avantaj. Copiii au tendința de a deteriora obiectele cu care se joacă. Pentru că sunt mult mai durabile, nu va mai fi nevoie să cumperi atât de des altele noi care să-l țină ocupat pe cel mic. Acesta nu va dori o jucărie nouă pentru cea pe care a primit-o de curând s-a stricat.

Au rol educativ și stimulează simțurile celor mici

Jucăriile din lemn cu rol educativ sunt excelente pentru dezvoltarea simțurilor copiilor, mai ales că acestea au cele mai fine finisaje. Aceștia vor fi încântați de aspectul, de culorile vii și chiar de designul minimalist pe care-l au obiectele din lemn. În plus, acestea vin cu un miros specific și sunt plăcute la atingere, ceea ce oferă o experiență senzorială aparte pentru cei mici. Optează pentru un cub din lemn, de exemplu, diverse figuri geometrice, un instrument muzical sau chiar o trotinetă din acest material natural.

Idei de jucării din lemn pentru copilul tău

Jucăriile sunt specifice copilăriei, însă el au un rol esențial în dezvoltarea creativității celor mici. Acesta este și motivul pentru care fiecare părinte ar trebui să-și îndrepte atenția spre cele care au și un element educativ. Copiii descoperă cu ajutorul jucăriilor, încă din primii ani de viață, culorile, formele geometrice sau diverse sunete. Poți alege din varietatea de jucării din lemn seturi de lego, cu care cel mic să construiască, stimulându-i astfel gândirea logică și capacitatea de a forma obiecte. De asemenea, instrumentele muzicale din lemn sunt o opțiune potrivită pentru spiritul artistic și creativitate. Cel mic va fi încântat de o chitară, o muzicuță colorată sau chiar un fluier. 

Capacitățile locomotorii pot fi stimulate cu ajutorul jucăriilor din lemn. O trotinetă fără pedale, cu ajutorul căreia să-și țină echilibrul, este de asemenea o variantă potrivită pentru un copil de peste 3 ani. Pentru cei mai mici este recomandat un căluț din lemn frumos colorat, de care copilul să se țină cu mâinile și care să funcționeze pe post de leagăn. Și un trenuleț din lemn va fi cu siguranță adorat de copilul tău.

Jucăriile din lemn pot deveni și o tradiție de familie, putând fi păstrate peste ani și transmise din generație în generație. Au avantajul de a fi rezistente și sunt perfecte pentru dezvoltarea simțurilor copiilor încă din primii ani de viață. Mai presus de toate, faptul că lemnul este un material 100% natural și ecologic face din alegerea ta, ca părinte, una de necontestat. 

Sursa foto: pizabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial