Alegerea buchetului de mireasă te pune în dificultate? Tips & Tricks

Alegerea buchetului de mireasă te pune în dificultate? Tips & Tricks

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/HP9_dGIQEik 

Nu doar rochia de mireasă este importantă în ziua marelui eveniment, ci și buchetul de mireasă. Buchetul reprezinta una din pisele de bază ale outfit-ului și rămâne cel mai iubit și interesant aspect al nunții. Nu puține sunt fetele nemăritate care așteaptă cu nerăbdare momentul aruncării buchetului, în speranța că se vor căsători.

Totuși, obiceiul ca mireasa să poarte în ziua cea mare, a căsătoriei, un buchet de flori are o istorie îndelungată, de câteva sute de ani, în jurul căruia există și nenumărate legende și semnificații.

Dacă în ziua de astăzi majoritatea mireselor își aleg buchetul în funcție de tematica generală a nunții, de rochie și de personalitate, în trecut buchetul de mireasă avea cu totul altă semnificație. 

Când și cum a apărut buchetul de mireasă?

Prima atestare istorică a buchetului de mireasă a avut loc în Antichitate. Pe atunci, miresele erau considerate aducătoare de noroc, iar cei care primeau ceva în dar în ziua nunții se bucurau, la rândul lor, de noroc în viață. Nu de puține ori istoria consemnează nunți la care miresele au fost aproape sfâșiate de oamenii care voiau să aibă noroc în viitor. Apariția buchetului de mireasă a fost una naturală, dat fiind că miresele aveau nevoie de un instrument pe care să îl arunce către mulțimea aflată în căutarea norocului.

În zilele noastre, buchetul de mireasă reprezintă un simbol al iubirii. La modul general, o nuntă modernă are 3 buchete: unul pentru căsătoria civilă, altul pentru cea religioasă, iar unul pentru nașa de cununie. 

Cum alegi buchetul de mireasă perfect pentru ziua cea mare?

Sunt mai multe criterii în funcție de care să îți alegi buchetul de mireasă, legate de:

  • Locație – pentru o sală de bal este indicat să optezi pentru un buchet mare și rotund; pentru un salon buchetul trebuie să fie simplu; pentru o nuntă în aer liber se recomandă ca buchetul să se integreze în peisaj.
  • Înălțimea miresei – dacă ești o mireasă minionă ar fi bine să eviți buchetele prea mari sau prea lungi; dacă ești înaltă poți opta pentru buchetul în formă de triunghi sau în cascadă.

Ce flori sunt populare pentru buchetele de mireasă?

Sunt mai multe tipuri de flori, despre care vom discuta mai pe larg:

  • Floarea miresei – denotă delicatețe, puritate, dragoste nemuritoare;
  • Gardenia – este un simbol al bucuriei;
  • Freziile – sunt asociate cu încrederea, fiind folosite încă din epoca victoriană;
  • Hortensia – este o floare cu adevărat specială, asociată cu luxul și opulența, dar și cu recunoștința și încrederea. 

Flori naturale sau artificiale?

Asta depinde, în mare măsură, de gusturile miresei. Nu există bine sau rău, dar este important să discutăm despre fiecare tip de floare în parte:

Buchete din flori naturale

Când alegi buchete de mireasa naturale te vei bucura de acel aspect de wow. Chiar și câteva flori mici naturale, aranjate elegant, simbolizează romantismul. Totodată, un buchet de mireasă din flori naturale conturează povești și amintiri cât pentru o întreagă viață.

Ca dezavantaj al florilor naturale trebuie menționată durata lor de viață. Tocmai din acest motiv multe mirese aleg buchete din flori de hârtie sau artificiale, care să dureze pe parcursul întregului eveniment.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial