7 sfaturi pentru o relație de cuplu sănătoasă

Cu toții ne dorim relații sănătoase care să ne facă fericiți, să ne aducă împlinirea. Iar acest lucru este demonstrat.

7 sfaturi pentru o relație de cuplu sănătoasă

Orice relație unde există echilibru din toate punctele de vedere nu poate aduce decât o stare de bine pentru ambii parteneri.  

Totuși pentru a menține o relație sănătoasă este puțin de muncă, în special după ce fluturașii din stomac și pasiunea de la început au dispărut. Iar pentru a menține o relație în echilibru există câteva metode prin care să ai parte în mod constat de relația pe care ți-o dorești. 

Un singur lucru este esențial aici. Ca ambii parteneri să își dorească asta. 

Iată, deci care sunt sfaturile pe care le poți aplica în relația ta de cuplu pentru a avea parte de timp de calitate, de longevitate și de mai puțin stres. 

  1. Setează-ți așteptări realiste

Da, este frumos să visăm și să avem dorințe pe care să le împlinim. Însă asta nu înseamnă că trebuie să le punem în cârca partenerului și să ne așteptăm ca celălalt să fie sau să acționeze în modul nostru.

De fapt așteptarea pe care o avem de la celălalt este așteptarea pe care ar trebui să o avem de la noi înșine. Ia în considere perspectiva asta și nu vei mai rămâne dezamăgit în relația ta. 

  1. Vorbiți despre ceea ce contează 

De multe ori cuplurile susțin că vorbesc unul cu celălalt însă nimic concret sau despre ceea ce simt sau ce și-ar dori unul de la celălalt. 

O conversație în liniște despre lucrurile care contează cu adevărat pentru fiecare dintre voi poate evita o ceartă în care acesta vor fi spuse într-un mod nu tocmai plăcut. 

Nu uita să și asculți nu doar să vorbești și să pui întrebări acolo unde nu ai înțeles cu adevărat ce vrea să spună celălalt Multe certuri pornesc de la neînțelegeri. 

  1. Fii flexibil

Fiecare om are personalitatea, convingerile  și credințele lui însă asta nu înseamnă că acestea nu se pot schimba. Evoluția este importantă atât pentru voi personal cât și ca și cuplu. 

Schimbările vă pot aduce un aer proaspăt în relație, fie că vorbim despre  sexualitatea in cuplu, fie despre planurile de viitor sau orice alte sarcini zilnice.  

În plus, acceptând schimbarea și fiind flexibil ai șanse să experimentezi lucruri pe care le-ai pierde dacă ai fi prea rigid. 

  1. Ai grijă și de tine însuți

Este în regulă să ai grijă de partenerul tău, de copii tăi sau de casa ta însă nu uita că și tu ești o persoană care are nevoile proprii. 

Și tu trebuie să primești și nu doar să oferi. Iar dacă acest lucru nu se întâmplă s-ar putea să te dezechilbrezi și să dezechilibrezi și întreaga relația.  

Rasfață-te uneori sau ia-ți timp și pentru tine. Uneori nevoia de a fi singur vine pur și simplu iar aceasta nu înseamnă separare sau egoism ci pur și simplu un moment pentru tine în care să te reîncarci pentru a putea merge înainte. 

  1. Fii de încredere

Încrederea este temelia oricărei relații iar aici nu ne referim doar la a nu înșela ci orice ține de promisiuni și de lucruri pe care celălalt se poate baza pe tine, ca om și partener. 

Fii de încredere și arată-i celuilalt că nu este singur, că sunteți împreună în această relație și că în orice situație se poate baza pe tine. Evident că aici intră și să fii mereu sincer și să nu ascunzi lucruri față de partenerul tău. 

  1. Acceptă că sunteți diferiți

Vor exista și momente în care fiecare va avea o altă părere referitoare la anumite subiecte sau aspecte ale vieții. Asta nu înseamnă că trebuie să îi impui celuilalt punctul tău de vedere. 

Pur și simplu acceptă că fiecare are propria părere și că adevărul este întotdeauna undeva la mijloc. 

Pune-ți totul pe masă și căutați varianta cea mai optimă pentru amândoi sau faceți cu schimbul, dacă nu găsiți o cale de mijloc. O dată cum vrea unul iar ulterior cum își dorește celălalt. 

  1. Încercați lucruri noi

Lucrurile noi vă ajută să nu intrați în rutina unei relații plictisitoare. Indiferent că încercați mâncăruri noi, activități noi pentru timpul liber, o relație intimă complet diferită de ce a fost până acum sau locuri noi de explorat, nu uitați că sunteți împreună pentru a experimenta frumusețea vieții împreună. 

Bucurați-vă de prezența voastră și faceți orice ați visat, împreună.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial