10 diete eficiente. Cum alegi regimul potrivit pentru tine?

Problemele cu greutatea afectează multe femei. Stresul, lipsa timpului pentru a găti, obiceiurile nesănătoase, mâncarea de slabă calitate duc la îngrășare.

10 diete eficiente. Cum alegi regimul potrivit pentru tine?

De aceea, multe dintre ele caută diete care să le ajută să slăbească și să se mențină într-o formă bună. Nu orice dietă este sănătoasă sau eficientă. Trebuie să alegi una care și-a dovedit utilitatea și care să ți se potrivească. Este important să conștientizezi că, oricât ți-ai dori să pierzi kilograme, este esențial să menții un aport sănătos de nutrienți, inclusiv grăsimi. Citește în continuare pentru a descoperi 10 diete eficiente și alege una care să ți se potrivească.

 1. Dieta niponă

Dieta niponă are la bază obiceiurile alimentare din Japonia. După cum îți poate confirma orice nutriționist online, consumul de legume, orez și pește se dovedește util atât pentru sănătate, cât și pentru pierderea în greutate. 

 1. Dieta cu iaurt

Iaurtul este elementul central al acestei diete, dar presupune și consumul de orez, salată și cartofi copți. Iaurtul este bogat în probiotice, care facilitează absorbția de nutrienți și ajută la funcționarea optimă a organismului.

 1. Dieta cu sucuri

Această dietă presupune consumul de 6 mese pe zi, din care 4 formate din sucuri cu pulpă de fructe, o salată la prânz și o supă la cină. Pare o dietă dură, dar aportul des de calorii o face suportabilă.

 1. Volumetrics

Acest nume aparent ciudat ascunde un mod relaxat de a privi hrana. Astfel, poți consuma aproape toate alimentele pe care le consumi de obicei, plus multe legume și fructe. În schimb, produsele de panificație se consumă în cantitate mică.

 1. Dieta Rina

Această dietă durează 90 de zile și presupune cicluri de hrănire cu o durată de 4 zile. În fiecare ciclu se consumă anumite alimente, astfel încât digestia să fie ușoară.

 1. Dieta Mayo

Mayo Clinic a elaborat un regim alimentar propriu, bazat pe carne slabă, cereale, legume și fructe. Este una dintre cele mai eficiente diete.

 1. Dieta daneză

Acest regim presupune reducerea carbohidraților și grăsimilor din alimentație, timp de 2 săptămâni. Este o dietă dificilă, care nu trebuie repetată decât după câțiva ani.

 1. Dieta cu fructe și legume

Consumul exclusiv de fructe și legume crește metabolismul și stimulează absorbția de nutrienți. În plus, te face să pierzi multe kilograme, într-un timp relativ scurt. Totuși, nu adopta acest regim pe termen lung, pentru că poate avea efecte negative.

 1. Montignac

Acest regim alimentar se inspiră din bucătăria franceză. Porțiile sunt mici, iar alimentele se consumă în două combinații: 

 • Carbohidrați și fibre
 • Proteine și lipide
 1.  Postul

Postul este un regim alimentar tradițional, practicat de mii de ani. Trebuie să ții cont însă de anumite aspecte importante. Astfel, nu este important doar să eviți produsele din carne sau lactate, ci să consumi multe legume, semințe și fructe și puține alimente procesate și produse din aluat.

Cum alegi dieta potrivită pentru tine

Înaintea de adoptarea oricărei diete este important să discuți cu un medic. Anumite regimuri se pot dovedi dăunătoare dacă ai probleme de sănătate. Doar medicul îți poate da informații corecte despre efectul unor diete asupra organismului tău. Este de preferat să discuți cu un medic nutriționist. La fel de important este să evaluezi sursele de hrană disponibile. Dacă nu poți face rost de alimente sănătoase, care nu conțin pesticide sau alte substanțe periculoase, dieta nu va fi sănătoasă. Citește cu atenție etichetele când cumperi, iar dacă nu găsești informații relevante, evită produsele respective. Analizează-ți și posibilitățile financiare, pentru că unele alimente sunt scumpe. 

Dietele de mai sus sunt eficiente pentru pierderea în greutate, însă este mai important să te concentrezi pe un stil de viață sănătos, pe care să-l menții pe termen lung. 

Sursa foto: freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial