Ultima apariție în public a Prințulul Philip al Marii Britanii. Ducele de Edinburgh a murit azi, la vârsta de 99 de ani

Ultima apariție în public a Prințulul Philip al Marii Britanii a avut loc la jumătatea lunii martie.

Ultima apariție în public a Prințulul Philip al Marii Britanii. Ducele de Edinburgh a murit azi, la vârsta de 99 de ani

Ultima apariție în public a Prințulul Philip al Marii Britanii a avut loc la jumătatea lunii martie, mai exact pe 16 martie atunci când a fost externat din spital, după o lună de investigații și o intervenție chirugicală.

Ducele de Edinburgh a fost surprins părăsind spitalul și urcând într-o mașină.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a transmis atunci o declarație prin care spune că: „Ducele de Edinburgh a fost externat astăzi din spitalul King Edward VII și s-a întors la Castelul Windsor, în urma tratamentului pentru o infecție și a unei intervenții tratate cu succes pentru o afecțiune. Alteța Sa Regală dorește să mulțumească întregului personal medical care l-a îngrijit atât la spitalul King Edward VII, cât și la spitalul Sf. Bartolomeu, precum și tuturor celor care i-au trimis urări de bine”, scrie Daily Mail.

Prințul Philip fost internat în spital pe 16 februarie la recomandarea medicului său. Ducele „nu se simțea bine”, iar decizia de internare în spital a fost o „măsură de precauție”, potrivit Palatului Buckingham.

La câteva zile distanță, a fost dezvăluit și motivul pentru care Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a fost internat în spital. „Ducele de Edinburgh rămâne internat la spitalul King Edward VII unde primește îngrijiri medicale din cauza unei infecții. Se simte confortabil și răspunde la tratament, însă nu este așteptat să părăsească spitalul, nu în următoarele zile”, se arată în declarația oficială a Palatului Buckingham.

Prințul Philip a încetat din viață vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Anunțul oficial a venit pe contul de Twitter al Familiei Regale Britanice. „Cu profund regret Maiestatea Sa Regina a anunțat decesul iubitului său soț, Alteța Sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh.” Alteța Sa a murit în liniște în această dimineață la Castelul Windsor.”

Prințul Philip, duce de Edinburgh, s-a căsătorit în 1947 cu Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii. Acesta s-a născut pe data de 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia.

CONȚINUT VIDEO ELLE

El a făcut parte din familiile regale ale Greciei și Danemarcei. Întâlnirea sa cu Regina Elisabeta a avut loc înainte de cel de-al doilea război mondial, iar căsătoria lor a avut o longevitate uimitoare, de peste 73 de ani. După căsătorie, Prințul Philip a devenit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Regina Elisabeta l-a numit Prinț al Regatului Unit în 1957. La vârsta de 90 de ani, în 2011, Regina Elisabeta i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale britanice.

Citește și:
Prințul Philip al Marii Britanii: viața sa în 30 de imagini

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video