Uite cum se alătură și Helen Mirren campaniei #MeToo

Câștigătoarea unui premiu Oscar, Helen Mirren este ultima care s-a alăturat campaniei #MeToo/#TimesUp, într-un interviu oferit publicației Sunday Times.

Uite cum se alătură și Helen Mirren campaniei #MeToo

Cu toate că recunoaște că nu a fost niciodată hărțuită sexual de către producători de la Hollywood, comportamentul inadecvat masculin făcea parte din rutina zilnică.
„Nu am trăit niciodată așa ceva… la Hollywood. Pentru că atunci când am venit eu la Hollywood, eram deja trecută de 30 de ani. Eram prea bătrână. Nu ți se întâmplă decât dacă ești foarte tânără.'

Dar, de asemenea, Helen recunoaște că din statutul de femeie, hărțuirea sexuală era o normalitate la 20 de ani. „Când aveam între 16 și 23/24 de ani, bărbații mi se expuneau deseori, poate o dată pe săptămână… la metrou, în autobuz sau chiar pe stradă. Ugh.' Și nu a înțeles niciodată de ce se întâmpla asta.

„Nu e ca și cum te gândești că ăsta e cel mai frumos lucru pe care l-ai văzut vreodată. E chiar opusul. Este horor.' a mai adăugat Helen Mirren.

Dar chiar dacă alte actrițe faimoase ca Brigitte Bardot sau Catherine Deneuve au criticat mișcarea #MeToo, Helen Mirren spune că este extrem de fericită că se întâmplă, că lucrurile se schimbă și că în sfârșit a venit timpul să spunem „Times Up', căci a durat destul de mult ca să ajungem aici.

Helen Mirren a mai declarat într-un material pentru revista GQ că a fost violată în studenție și a vorbit și despre faimosul interviu din 1975 cu Michael Parkinson, în care acesta a făcut un comentariu extrem de sexist, când a întrebat-o dacă bustul ei generos nu este un impediment în cariera ei de actriță. Acesta nu și-a cerut niciodată scuze, nici la 40 de ani de la incident. Ea este o feministă adevărată, căreia nu i-a fost niciodată frică să vorbească despre diferite situații neplăcute și care încurajează și alte femei tinere să facă la fel, să creadă în visurile lor și să nu se lase intimidate sau doborâte în lupta lor.

Citește și:
Helen Mirren, secretul celei mai longevive relatii de la Hollywood

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people