Tina Turner își ia la revedere de la fani printr-un documentar cutremurător

Un nou documentar despre cântăreața de 81 de ani demonstrează, dacă mai era nevoie, că este o supraviețuitoare.

Tina Turner își ia la revedere de la fani printr-un documentar cutremurător

Tina Turner a scris și discutat în numeroase rânduri despre anii abuzurilor oribile pe care le-a suportat în timpul căsătoriei cu muzicianul Ike Turner, de care s-a îndrăgostit pe când era doar o adolescentă. Felul în care acestea au marcat-o reiese cu maximă sinceritate dintr-un nou documentar despre viața artistei.

Diva de 81 de ani a recunoscut, în film, că are încă flashback-uri cu bătăile pe care le-a îndurat din partea muzicianului, inclusiv în timp ce era însărcinată cu fiul lor, Ronnie. „Această scenă revine, visezi, imaginea reală este acolo – este ca un blestem,” a spus ea.

Cântăreața este apreciată pentru faptul că a vorbit despre violența domestică în anii 1980, într-o perioadă în care acest subiect nu era abordat în presă, și cu atât mai puțin de către vedete internaționale. Dar Tina spune că nu a spus acele lucruri atunci decât pentru a scăpa de jurnaliștii care o întrebau încontinuu despre relația ei cu Ike.

„Nimeni nu vorbea despre abuzuri sexuale, abuzuri fizice, abuzuri domestice, abuzuri punct,” a spus Oprah Winfrey, ea însăși molestată în copilărie.

Tina a mărturisit în documentar și că a rămas cu sindrom post-traumatic după căsnicia încheiată în 1978, un PTSD amplificat de numeroasele probleme de sănătate de care a suferit în ultimii ani.

Referindu-se la cum era când a cunoscut-o, soțul ei actual a comparat-o cu un soldat care se întorcea din război.

Tina a suferit un accident vascular cerebral în 2013, la doar câteva săptămâni după nunta ei cu producătorul Erwin Bach. În 2016, a fost diagnosticată cu cancer intestinal. În 2018, fiul ei, Craig, s-a sinucis, la 59 de ani, din cauza depresiei și singurătății, amplificate de abuzul de alcool.

Documentarul nu amintește numai de tragediile din viața cântăreței, ci spune și povestea unei cariere prin care a triumfat asupra abuzului și discriminării. Tina Turner s-a consacrat la 45 de ani, odată cu albumul Private Dancer, din 1984, pe care îl consideră adevăratul ei debut.

Tina, regizat de laureații Oscar Dan Lindsay și T.J. Martin și văzut ca un adio pe care cântăreața și-l ia de la milioanele ei de fani, a avut premiera la începutul acestei luni, la Festivalul de Film de la Berlin, și va fi difuzat de HBO începând cu 27 martie.

Citește și:

Hayden Panettiere e „gata să-și schimbe viața' după ce a vorbit deschis de cazul său de abuz și violență domestică

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people