Thanksgiving Day – cum au sărbătorit vedetele

Thanksgiving Day sau Ziua Recunoștinței este o sărbătoare americană celebrată în fiecare an în ultima joi a lunii noiembrie.

Thanksgiving Day sau Ziua Recunoștinței este o sărbătoare celebrată mai ales în Statele Unite ale Americii, dar și în Canada și a reprezentat inițial un semn de recunoștință față de recolta obținută în fiecare an.

Se pare că Thanksgiving Day a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, când pelerinii au mulțumit pentru recolta bogată, însă a devenit o sărbătoare federală oficială în 1863, în timpul Războiului Civil, când președintele Abraham Lincoln a proclamat o zi națională pentru Recunoștință și rugăciune către Tatăl nostru binefăcător, care sălășluiește în Ceruri'. Totodată, abia în decembrie 1941 Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională a SUA.

În Statele Unite ale Americii, precum și în Canada există diferite tradiții și obiceiuri organizate de Thanksgiving Day. În fiecare an este organizată o paradă, unde defilează numeroase fanfare școlare și care alegorice.

Un alt obicei din SUA este grațierea unor curcani de către președintele în funcție. Gestul este unul simbolic, curcanul salvat ajungând într-o fermă și nu pe masa de Ziua Recunoștinței. Primul președinte care a făcut acest gest este John Kennedy, iar tradiția a fost păstrată până astăzi.

Curcanul reprezintă preparatul principal al mesei de Thanksgiving. Alte mâncăruri tradiționale sunt cartofii piure, cartofii dulci, porumbul și plăcinta de dovleac.

La fel ca în fiecare an, vedetele au postat imagini, arătând cum au petrecut de Thanksgiving Day. Totodată, celebritățile au dezvăluit și lucrurile pentru care sunt recunoscătoare în acest an, timpul petrecut de familiei fiind cel mai important pentru Kylie Jenner, Reese Witherspoon și numeroase alte staruri de la Hollywood.

Demi Lovato a postat și ea un mesaj pentru fani pe Instastories, alături de o imagine cu preparatele specifice de Ziua Recunoștinței. Nick Jonas a mers în India pentru a fi alături de Priyanka Chopra, viitoarea sa soție, pentru această sărbătoare, iar Chrissy Teigen, una dintre cele mai amuzante vedete, a demonstrat cum nu întotdeauna obții preparatele perfecte. Răsfoiește galeria și vezi cum au sărbătorit vedetele de Thanksgiving.

Citește și:
10 traditii de familie pe care Printul William si Printul Harry le-au pastrat de la Printesa Diana

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people