Teo Trandafir, mărturisiri despre Revoluția din 1989: „N-am crezut vreodată că Ceaușescu și regimul său vor dispărea”

Teo Trandafir a vorbit cu sinceritate despre momentele dramatice pe care le-a trăit atunci când a avut loc Revoluția de la 1989.

Teo Trandafir, mărturisiri despre Revoluția din 1989: „N-am crezut vreodată că Ceaușescu și regimul său vor dispărea”

S-au împlinit 31 de ani de la Revoluția din 1989. Teo Trandafir, prezentatorea emisiunii „Teo Show” de pe Kanal D, a făcut mărturisiri sincere despre momentele pe care le-a trăit atunci.

Când a avut loc Revoluția din 1989, Teo Trandafir avea 22 de ani și își pregătea lucrarea de diplomă cu Mioara Roman. „Aveam 22 de ani, eram în anul patru la Facultate și pregăteam lucrarea de diplomă cu profesoara Mioara Roman. Prin facultate circulau zvonuri, la nivel ocult, se știa că se pregătește ceva. Pe mama a apucat-o cheful de vizită exact în acea perioadă și am reușit să o trimit acasă pe 21 decembrie, după ce ne-am tuns amândouă. N-am crezut vreodată că Ceaușescu și regimul său vor dispărea”, a declarat Teo Trandafir pentru Unica.

Prezentatoarea TV a mai povestit că părinții ei făceau parte dintr-o zonă care nu era de acord cu regimul comunist. Ea a spus că efectele se resimt chiar și după atâta vreme. „Tatăl meu era medic, mama profesoară, făceau parte dintr-o zona care ura regimul. Înțelegeau că se creează, prin lipsă de competitivitate, un gol economic pe care încă îl resimțim. Regimul ăsta a săpat o gaură în economie și în psihicul omului în care s-a prăbușit tot. Am ajuns niște asistați sociali, pentru că așa eram în acel regim.”

Mai mult decât atât, în 1989, când a avut loc Revoluția, Teo Trandafir s-a îndrăgostit pentru prima dată. Prezentatoarea și acel bărbat, care era profesor de literatură americană, aveau planuri mari, intenționau să se căsătorească și să plece în America. „Prima mea iubire s-a ivit exact în 1989. Era profesor de literatură americană venit în România printr-o bursă Fullbright. Ne-au prigonit, ne-au spart casa. Doream să ne căsătorim și să plecăm în America. Au reușit să-mi ia și asta. Pentru asta, în 21 decembrie, am ieșit din casă. Pentru ca mi-au luat tot ce aveam și pentru că m-am gândit că într-o zi va veni copilul meu și mă va întreba ce am făcut la Revoluție.

M-am dus la Ministerul Apărării și am alimentat încărcătoare, apoi ne-au chemat la Universitatea București. Marian Munteanu și profesorul Cezar Tăbârcea ne-au spus să mergem la stația Aurel Vlaicu că e plin de răniți. De acolo m-am dus la Spitalul Municipal. Am făcut revoluția în drum. Eram pornită sentimental și intelectual. Eram schilodită si nu eram singura”, a spus Teo Trandafir pentru Unica.

Citește și:
Prințul William și Kate Middleton, acuzați că au încălcat din neatenție regulile de carantină

Foto: ELLE/Oltin Dogaru

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people