Horia Tecau este noul Ambasador National pentru UNICEF in Romania

Campionul mondial de tenis Horia Tecau este noul Ambasador National pentru UNICEF in Romania, alaturandu-se altor sportivi si celebritati care detin acest titlu.

Horia Tecau este noul Ambasador National pentru UNICEF in Romania

Horia Tecau sprijna de mai multi ani copiii din Romania, alaturandu-se de curand initiativelor UNICEF, dar si ale altor organizatii non-guvernamentale care sprijina copiii, prin timpul si renumele sau, activitati private si donatii.

„Sunt onorat sa fiu desemnat Ambasador National pentru UNICEF in Romania si ma angajez sa sprijin respectarea drepturilor copilului si, in special, accesul tuturor copiilor la gradinita si la scoala', a declarat Horia Tecau. „Din viata mea de sportiv am invatat ca este nevoie de eforturi pe termen lung si de o echipa pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pentru copiii din tara noastra trebuie sa ne unim eforturile ca ei sa primeasca o educatie incluziva de calitate si sa isi atinga visurile', a completat Horia Tecau.

„Horia Tecau este mai mult decat un campion mondial la tenis, el este si un campion pentru copii. El militeaza de mai multi ani pentru copii si pentru accesul lor la sanatate si educatie de calitate', a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania. „Ne bucuram sa il avem alaturi pe Horia in calitate de Ambasador National pentru UNICEF in Romania. Impreuna putem convinge si mai multi oameni ca educatia trebuie sa fie o prioritate daca vrem copii fericiti si un viitor mai bun pentru noi toti', a adaugat Sandie Blanchet.

Alaturi de ambasadori internationali ca David Beckham, Shakira, Roger Federer, Serena Williams si de ambasadorii nationali Andreea Marin, Gheorghe Hagi si de Smiley, Horia va aduce in atentia publica mesajele copiilor care au nevoie de sprijin astfel incat drepturile lor sa fie respectate si sa aiba sansa la o viata mai buna.

Horia s-a alaturat pentru prima oara echipei UNICEF in Romania in decembrie 2016 cand a sustinut eforturile organizatiei internationale de a atrage si recruta Mesageri UNICEF, persoane care sa convinga in strada persoanele pentru a face donatii lunare pentru copiii vulnerabili din Romania si de la nivel international. Recent, Horia a vizitat comuna Motoseni din judetul Bacau, una dintre cele 45 de comunitati unde UNICEF in Romania implementeaza programul pilot Servicii Comunitare pentru Copii. El a vrut sa cunoasca munca UNICEF la nivel local, in judetul Bacau. In comuna Motoseni, Horia a intalnit copii frumosi, educati, cuminti, a cunoscut profesionisti de la nivel local si cadre didactice bine pregatite, care isi fac munca cu multa dragoste si din pasiune.

„Ce am vazut ca se intampla in Bacau imi da motivatia si speranta ca toti copiii din Romania pot creste alaturi de parintii lor, se pot bucura de iubire si protectie, pot merge la gradinita si la scoala pentru a-si atinge potentialul maxim', a marturisit Horia Tecau.

Citeste si:
5 intrebari cu… Horia Tecau, despre carti & despre tenis

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people