Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Cum se vor desfășura funeraliile de stat

Înmormântare Regina Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Când au loc funeraliile reginei Marii Britanii. Înmormântare Regina Elisabeta – Capela memorială Regele George al VI-lea.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie. Cum se vor desfășura funeraliile de stat

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, care are loc luni, 19 septembrie, se anunță a fi una dintre cele mai mari reuniuni a familiei regale, dar și a politicienilor, organizate în Marea Britanie în ultimele decenii. Invitațiile au fost trimise, iar aproximativ 500 de șefi de stat și demnitari străini sunt așteptați să participe.

UPDATE 16:26: Regina Elisabeta a II-a părăsește Londra pentru ultima dată în timpul momentelor emoționante de la Wellington Arch, lângă Hyde Park Corner.

UPDATE 16:20: Sicriul Reginei Elisabeta a II-a cu Coroana Imperială de Stat sprijină deasupra trece pe lângă Palatul Buckingham.

UPDATE 16:16: Wellington Arch – vechea intrare în Palatul Buckingham.

UPDATE 15:56 Cortegiul funerar a trecut de-a lungul principalului drum care duce spre Palatul Buckingham.

Foto: Profimedia

UPDATE 15:12: Sicriul Reginei Elisabeta a II-a e purtat în Procesiunea Ceremonială după înmormântarea de la Westminster Abbey.

Foto: Profimedia

UPDATE 14:47: După ce sicriul Reginei Elisabeta a II-a a părăsit Westminster Abbey, unde a avut loc slujba de înmormântare, a început o procesiune pe străzile Londrei.

Foto: Profimedia

Regele Charles al III-lea la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Foto: Profimedia

UPDATE 14:16: Sicriul Reginei Elisabeta a II-a este scos de la Westminster Abbey și va fi transportat către Wellington Arch.

Foto: Profimedia

UPDATE 14:06: Regele Charles al III-lea, Regina Consoartă Camilla, Prințesa Anne, Viceamiralul Sir Tim Laurence, Contele de Wessex, Contesa de Wessex, Prințul Harry, Meghan Markle, Prințesa Beatrice, Edoardo Mapelli Mozzi, Lady Louise Windsor și James, Vicontele Severn, în fața sicriului Reginei Elisabeta a II-a în timpul înmormântării de la Westminster Abbey.

Foto: Profimedia

UPDATE 13:37: Sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a plasat lângă altar.

Foto: Profimedia

UPDATE 13:30: Prințesa de Wales și cei doi copii, Prințesa Charlotte și Prințul George, la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a la Westminster Abbey.

Foto: Profimedia

Regina Letizia a Spaniei și soțul ei, Regele Felipe al VI-lea, la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a de la Westminster Abbey.

Foto: Profimedia

Regina Rania a Iordaniei soțul său, Regele Abdullah al-II-lea, la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Foto: Profimedia

UPDATE 13:20 Regele Charles al III-lea, Prințesa Anne, Prințul Andrew, Prințul Edward, Prințul de Wales și Prințul Harry la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Foto: Profimedia

UPDATE 13:12: Prințesa Anne, Prințul Andrew, Prințul de Wales și Prințul Harry uitându-se la sicriul Reginei Elisabeta a II-a care a fost pus pe un cărucior cu arme în timpul funeraliilor de stat de la Westminster Abbey.

Foto: Profimedia

UPDATE 12:54: Prințul de Wales și fiica lui au sosit la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Foto: Profimedia

Prințesa Charlotte și Prințul George la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Foto: Profimedia

UPDATE 12:30: Președintele francez Emmanuel Macron și soția lui, Brigitte Macron, au sosit luni, 19 septembrie, la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a care are loc la Westminster Abbey.

Foto: Profimedia

UPDATE 12:20: Președintele american Joe Biden a sosit împreună cu soția lui, Jill Biden, la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a care are loc la Westminster Abbey.

Foto: Profimedia

Se fac ultimele pregătiri pentru ceremonia istorică de astăzi

Foto: Profimedia

Urmărește transmisia LIVE a înmormântării Reginei Elisabeta

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a poate fi urmărită live.

Programul funeraliilor de stat. La ce oră începe ceremonia

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc la Westminster Abbey la ora 11:00, în Marea Britanie (ora 13:00 în România). Acestea vor începe în momentul în care sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a va fi transportat de la Westminster Hall la Westminster Abbey, la bordul trăsurii de stat cu tunuri a Marinei Regale.

Ușile Westminster Abbey se vor deschide la ora 8:00, în timp ce cei 2.000 de invitați vor începe să își ocupe locurile, cu trei ore înainte de începerea slujbei, la ora 11:00. La ora 10:35, Majestatea Sa va fi transportată în trăsura de tun care i-a transportat pe mama și tatăl ei la funeraliile lor de la Westminster Hall, ajungând la ora 10:52. Fiul ei, Regele Charles al III-lea, va conduce procesiunea din spate, potrivit Daily Mail.

Printre elementele emoționante ale funeraliilor se numără sunetul „Last Post” la ora 11:55, pe măsură ce slujba se apropie de final, urmat de două minute de tăcere națională, care vor fi respectate de congregația de la abație și de milioane de oameni din Marea Britanie.

La ora 12:15, copiii Reginei și membrii familiei regale vor merge în spatele sicriului ei până la Wellington Arch, când acesta va părăsi Westminster Abbey și Majestatea Sa își va începe călătoria spre Windsor pentru a fi înmormântată alături de iubitul ei soț, Prințul Philip. Ea va fi însoțită pe ultimul său drum de un cor masiv de cimpoaie și tobe al regimentelor scoțiene și irlandeze, de Brigada de Gurkhas și de Royal Air Force, în număr de 200 de muzicieni.

Mașina funerară a Majestății Sale va ajunge la Long Walk la ora 15:15, unde publicul va putea să-i aducă un ultim omagiu. Luni, 19 septembrie, la ora 16:00, va avea loc o ceremonie televizată la Capela St. George din Windsor. Aproximativ 800 de persoane, inclusiv membri ai Casei Regale și personalul de pe domeniul Windsor, vor participa la slujba de înmormântare. Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată împreună cu Ducele de Edinburgh în Capela memorială Regele George al VI-lea. Regele va împrăștia pământ pe sicriul mamei sale la ora 19:30, în cadrul unei slujbe private de familie.

Cine participă la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Lista persoanelor care vor participa la funeralii

Ceremonia de la Westminster Abbey va găzdui aproximativ 2.200 de persoane. Sunt așteptați membri ai familiilor regale din întreaga Europă, mulți dintre ei fiind rude de sânge ale reginei. Regele Philippe al Belgiei și Regina Mathilde au confirmat că vor fi prezenți, la fel ca Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos și soția sa, Regina Maxima, împreună cu mama sa, fosta regină olandeză, Prințesa Beatrix. Regele Felipe și Regina Letizia ai Spaniei au acceptat, de asemenea, o invitație, dar și familiile regale din Norvegia, Suedia, Danemarca și Monaco.

Casa Albă a confirmat că președintele Joe Biden va fi prezent împreună cu Prima Doamnă Jill Biden. De asemenea, sunt așteptați să participe lideri din întregul Commonwealth, al cărui șef a fost regina pe toată durata domniei sale. Premierul australian Anthony Albanese a acceptat o invitație, dar și prim-ministra Jacinda Ardern și premierul canadian Justin Trudeau.

Alți lideri mondiali despre care se spune că au acceptat invitații sunt politicianul irlandez Micheal Martin, președintele german Frank-Walter Steinmeier și președintele italian Sergio Mattarella, precum și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la fel ca mulți alții.

În timp ce invitațiile au fost trimise în mai multe colțuri ale lumii, delegații din Rusia, Belarus și Myanmar nu vor fi prezente la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a de luni, 19 septembrie. Relațiile diplomatice dintre Marea Britanie și Rusia s-au prăbușit aproape complet de la invazia Rusiei în Ucraina.

Regina Elisabeta va fi îngropată lângă Prințul Philip

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de soțul ei, Prințul Philip, în capela memorială Regele George al Vl-lea de la Castelul Windsor, unde sunt înmormântați și părinții monarhului, iar cenușa surorii sale, Margaret, a fost dusă după moartea acesteia în 2002. Ducele de Edinburgh a decedat în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Sicriul său va fi în cele din urmă transferat pentru a se odihni alături de ea, după ce inițial a fost așezat pe o placă de marmură în Cavoul Regal de sub Capela St. George de la Castelul Windsor, relatează Mirror.

Sicriul Reginei Elisabeta, făcut din stejar și plumb

La fel ca Ducele de Edinburgh, Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată într-un sicriu din stejar englezesc, prevăzut cu mânere din alamă, care a fost proiectat în urmă cu peste 30 de ani și căptușit cu plumb. Practica de a îngropa membrii familiei regale în sicrie căptușite cu plumb datează de sute de ani. Plumbul este folosit pentru a încetini descompunerea și sigilează sicriul pentru a preveni pătrunderea umezelii, conservând corpul până la un an.

Citește și:
Regina Elisabeta a II-a a ajuns pentru ultima dată la Westminster Hall

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people