Regizorul Luc Besson este acuzat de viol

Prolificul regizor și scenarist francez Luc Besson este acuzat de viol de o tânără actriță care a lucrat cu el în mai multe ocazii.

Regizorul Luc Besson este acuzat de viol

Regizorul francez Luc Besson este acuzat de viol de o actriță care a lucrat cu el pentru două proiecte. Ce se știe până în acest moment este că femeia a depus deja o plângere la poliție. Presupusul atac ar fi avut loc pe data de 10 mai.

Actrița a refuzat să își decline identitatea public, dar a confirmat pentru publicația Variety că a înaintat o plângere împotriva celebrului realizator.

Până în acest moment, autoritățile nu au făcut vreun comentariu legat de faptul că Luc Besson este acuzat de viol. Însă, din declarațiile actriței în vârstă de 27 de ani reiese că pe data de 10 mai aceasta ar fi fost atacată de realizator la hotelul Bristol din Paris. Ea a descris incidentul drept unul violent.

Reprezentanții lui Luc Besson neagă categoric orice acuzație. Dar este de știut că aceasta nu este prima acuzație la adresa lui Luc Besson. Încă de la debutul fenomenului #MeToo zvonurile despre comportamentele sale abuzive au început să apară în Franța. Totuși, contextul cultural francez s-a opus mișcării – cu câteva luni în urmă mai multe personalități feminine din țară semnau o scrisoare deschisă prin care se deziceau de #MeToo. Dar poți citi mai multe detalii despre asta aici. Poate de aceea nici o figură notabilă a cinematografiei franceze nu a fost detronată ca urmare a acuzațiilor de abuz sexual.

Regizorul francez Luc Besson este acuzat de viol. El este cunoscut publicului din toată lumea prin intermediul unor producții precum Subway, Nikita, Leon sau Al cincilea element. Luc Besson a fondat în anii 80 compania de producție EuropaCorp și a fost implicat până acum în realizarea a mai mult de 50 de filme. Următorul film al lui Luc Besson, Anna, urmează să apară în cinematografe în octombrie. Este vorba despre un thriller care îi are în rolurile principale pe Helen Mirren, Cillian Murphy și Luke Evans. Ultimul său film lansat, Valerian, a fost un succes comercial.

Citește și:
Tarantino & Polanski sau ce nu înțeleg bărbații despre viol. Ea a vrut-o'.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people