Prințul Philip al Marii Britanii, în vârstă de 99 de ani, a fost transferat cu ambulanța la un alt spital

Prințul Philip a fost transferat la un alt spital pentru efectuarea mai multor investigații și tratarea infecției în urma căreia a fost internat.

Prințul Philip al Marii Britanii, în vârstă de 99 de ani, a fost transferat cu ambulanța la un alt spital

Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a părăsit astăzi spitalul King Edward VII din Londra, după o perioadă de 14 zile și a fost dus cu o ambulanță la Spitalul Sf. Bartolomeu pentru a „trata infecția și a fi supus testelor pentru afecțiunile cardiace preexistente”, unde se așteaptă să rămână „cel puțin până la sfârșitul săptămânii”, scrie Daily Mail.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat astăzi următoarele: „Ducele de Edinburgh a fost transferat astăzi de la spitalul King Edward VII la spitalul Sf. Bartolomeu, unde medicii vor continua să-l trateze pentru o infecție, precum și să efectueze teste și investigații pentru o afecțiune cardiacă preexistentă. Ducele răspunde la tratament, dar se așteaptă să rămână în spital până cel puțin la sfârșitul săptămânii.”

Prințul Philip fost internat în spital la recomandarea medicului său. Ducele „nu se simțea bine”, iar decizia de internare în spital este o „măsură de precauție”, potrivit Palatului Buckingham.

La câteva zile distanță, a fost dezvăluit și motivul pentru care a fost internat în spital. „Ducele de Edinburgh rămâne internat la spitalul King Edward VII unde primește îngrijiri medicale din cauza unei infecții. Se simte confortabil și răspunde la tratament, însă nu este așteptat să părăsească spitalul, nu în următoarele zile”, se arată în declarația oficială a Palatului Buckingham.

Surse apropiate familiei regale au precizat anterior că motivul pentru care Prințul Philip a fost internat nu are legătură cu pandemia de coronavirus.

Luna trecută Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani, şi prinţul consort Philip, în vârstă de 99 de ani, au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, a anunţat oficial Palatul Buckingham, relatează Agerpres.

O sursă apropiată familiei regale a declarat că vaccinurile au fost administrate de către un medic de familie la reşedinţa regală de la Castelul Windsor.

Prințul Philip a decis să se retragă din viața publică în anul 2017, anunțul fiind făcut de Palatul Buckingham. După această decizie, Prințul Philip și-a împărțit timpul între proprietățile Reginei Elisabeta a II-a din Sandrigham, Wood Farm, Palatul Windsor și reședința de vară din Balmoral.

Citește și:
Regina Elisabeta a II-a vorbește despre experiența sa cu vaccinul anti-Covid

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people