Mitul frumuseții sau de ce încă mai comentăm greutatea vedetelor

Selena Gomez s-a aflat în centrul atenției în ultimele zile, dar nu datorită unei noi melodii lansate sau vreunui nou film în care a jucat, ci din cauza... greutății sale.

Mitul frumuseții sau de ce încă mai comentăm greutatea vedetelor

Este greu de crezut că, în anul 2018, în condițiile în care avem atâtea exemple pentru cum viața unui om poate fi extrem de afectată de comentariile gratuite care apar pe rețelele sociale scrise de anonimi, încă mai există persoane care fac aceste lucruri.

Și cum nimeni, nici măcar cele mai mari și cele mai iubite vedete, nu fac excepție, ba dimpotrivă, când vine vorba despre a fi ținte umblătoare ale răuvoitorilor, acum a venit rândul Selenei Gomez să se afle în centrul atenției pentru că… s-a dus în vacanță.

Selena Gomez se află, în acest moment, în Sydney, Australia, într-o binemeritată vacanță alături de prietenii ei. Vedeta cu peste 130 de milioane de followers pe Instagram nu a avut un ultim an prea norocos, fiind la un pas de moarte din cauza bolii de care suferă, lupus, și necesitând un transplant de rinichi în urma căruia a trecut și printr-o recuperare destul de grea.

Cu toate acestea, nimic din aceste lucruri nu a mai contat atunci când o serie de poze (realizate de paparazzi, bineînțeles) a apărut zilele trecute pe internet, în care Selena este îmbrăcată într-un costum de baie.

A post shared by Promiflash (@promiflash) on


Imediat ce fotografiile au fost distribuite pe internet, sute de comentarii răutăcioase au apărut, toate spunând, de fapt, același lucru. De la întrebări precum „este gravidă?' până la comentarii foarte directe despre cât de mult a luat în greutate, multe persoane au considerat că încă este potrivit să faci o persoană, mai ales dacă nu o cunoști personal, să se simtă prost din cauza aspectului său fizic.

Despre body shaming am mai povestit pe acest site și vom mai vorbi în continuare, însă problema este mult mai amplă decât atât. Din fericire, Selena Gomez nu a tăcut și le-a oferit hater-ilor replica sa, postând un video cu imagini din respectiva vacanță în care arată privitorilor cât de bine se simte în corpul ei, alături de cei dragi.

Respectivul video este însoțit și de un scurt text: „Mitul frumuseții – o obsesie a perfecțiunii fizice care o condamnă pe femeia modernă la un ciclu nesfârșit în care își pierde speranța, se observă pe sine excesiv și se urăște pe sine în timp ce încearcă să reprezinte definiția imposibilă pe care societatea o dă frumuseții perfecte. Aleg să am grijă de mine pentru că vreau asta, nu pentru a demonstra ceva cuiva. Vânt în pânzele ei', a scris Selena Gomez.

Din păcate, nu este prima dată când Selenei i se reproșează un aspect legat de felul în care arată și cel mai probabil nu va fi nici ultima. De asemenea, numeroase alte vedete, dar și persoane fără notorietate se confruntă cu astfel de situații în fiecare zi. Body shaming-ul se întâmplă frecvent și constant, cred, fiecăreia dintre noi. Lupta împotriva acestui fenomen este departe de a fi gata, însă există speranța că lucrurile se vor schimba, cât de curând, iar răspunsuri precum cel al Selenei Gomez nu fac decât să întărească această speranță.

Tu ce părere ai despre acest lucru? Ce crezi că poate face fiecare dintre noi pentru ca body shaming-ul să se oprească?

Citeste si:
Selena Gomez a fost la un pas de moarte în urma transplantului de rinichi

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people