Mika Hakkinen – despre Formula 1 si responsabilitate

Dublu campion mondial de Formula 1, Mika Hakkinen a venit in Romania sa pledeze pentru consumul responsabil de alcool. Asa ca nu am pierdut ocazia sa ii punem cateva intrebari.

Mika Hakkinen – despre Formula 1 si responsabilitate

ELLE: Esti unul dintre cei mai talentati piloti de curse ai lumii. Dupa atatia ani in care ai practicat meseria aceasta, care ai spune ca este cel mai important lucru cand vine vorba de o cursa? Precizie? Control? Viteza? Competitie?
Mika Hakkinen: O cursa este despre toate aceste lucruri si despre dinamica dintre ele. Esti in Formula 1, deci trebuie sa fii rapid ca sa castigi. Dar probabil ca cel mai important lucru este controlul. Cu ajutorul lui castigi cursa si acesta este si motivul pentru care sunt la Bucuresti. Stiu ce inseamna sa detii controlul si mai stiu ca, daca bei la volan, nu mai poti controla nimic. Asa ca le spun tuturor sa consume alcool responsabil.

ELLE: Am citit recent un interviu cu o femeie pilot de teste in Formula 1. De ce crezi ca femeile nu au acces la sportul acesta in acelasi fel ca barbatii?
M.H.: Sportul acesta a fost, intr-adevar, dominat de barbati o buna bucata de vreme. A fost foarte greu pentru pilotii femei sa sparga aceste bariere. Dar eu sunt bucuros acum sa vad ca perceptiile se schimba si ca si femeile au ocazii sa isi demonstreze talentul. Lucrul acesta arata ca Formula 1 se schimba in bine. Si e foarte bine, pentru ca nu exista nici un motiv sa nu existe femei care sa piloteze extraordinar in sportul acesta.

ELLE: Dintre toate masinile pe care le-ai condus vreodata, care este cea de care esti cel mai atasat?
M.H.: Cred ca ar trebui sa fie MP4/13. Sunt atasat de ea pentru ca este masina cu care am castigat pentru prima oara World Drivers Championship, de aceea imi e foarte draga.

ELLE: Cursele de masini sunt percepute in general ca un sport foarte glam si filmele recente care descriu sportul acesta nu fac altceva decat sa intareasca acest stereotip. Cum sunt cursele de fapt? Ce ai vrea ca oamenii sa stie despre curse?
M.H.: E adevarat, Formula 1 este varful tehnologiei cand vine vorba despre masini si motoarele lor, dar este si un sport foarte glam, care ne da ocazia sa calatorim foarte mult, sa mergem in locuri in care alti oameni nu ajung. Dar, pe de alta parte, ca si in alte joburi, totul e construit pe o temelie care consta in foarte multa munca, dedicare, si mai ales munca de echipa. Castigarea unei curse cere atat de mult atat de la piloti, cat si de la echipa tehnica, dar tot efortul nu se vede uneori din cauza show-ului pe care il reprezinta o cursa de Formula 1.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people