Leonardo DiCaprio și-a impresionat fanii din România cu fotografiile postate pe Instagram

Mai multe imagini din timpul Marșului pentru Păduri care a avut loc duminică în București au fost postate de către Leonardo DiCaprio pe contul său de Instagram.

Leonardo DiCaprio și-a impresionat fanii din România cu fotografiile postate pe Instagram

Leonardo DiCaprio a publicat ieri seară pe contul său de Instagram mai multe fotografii din timpul Marșului pentru Păduri. Fotografiile au fost realizate de către Cătălin Georgescu pentru GreenPeace România. 

„Peste 4.000 de oameni au mărșăluit pe străzile din București, cerând Ministerului Pădurilor din România să pună capăt exploatării ilegale și cerând protejarea ultimelor păduri virgine din Europa. Proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țară. În fiecare an, 38 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile României. Majoritatea copacilor sunt tăiați ilegal. Au mai fost, de asemenea, sute de atacuri asupra pădurarilor, inclusiv doi au fost uciși cu brutalitate, pentru protejarea acestor păduri. De la Amazon până în România, atacurile împotriva apărătorilor pădurilor sunt în creștere. Trebuie să protejăm pădurile și oamenii care le protejează,” a fost descrierea de la imaginile publicate de Leonardo DiCaprio.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#Regram #RG @greenpeace: More than 4000 people marched last night on the streets of Bucharest, demanding the Romanian Ministry of Forest to put an end to illegal logging and real protection for Europe’s last virgin forests. Similar protests took place in several cities across the country. Each year, 38 million cubic meters of wood disappear from Romanias forests. Most of the trees are cut down illegally. . There have also been hundreds of attacks on forest rangers, including two who have been brutally murdered, for protecting these forests. From the Amazon to Romania, attacks against forest defenders are increasing. We need to protect the forests and the people who protect them. 🌲🌲🌲 . . #StopIllegalLogging . 📸 Cătălin Georgescu / @greenpeace_romania . . #greenpeace #forests #forestsarelife #amazon #nature #conservation #trees #treesofinstagram🎄#romania

O postare distribuită de Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) pe

Postarea a strâns într-un timp foarte scurt peste 340.000 de aprecieri, semn că gestul făcut de actor a fost apreciat și a reușit să îi impresioneze, în special pe români. Leonardo DiCaprio este recunoscut pentru acțiunile sale de protejare a mediului. El are și o fundație, numită „Earth Alliance”, care este creată alături de Laurene Powell Jobs și Brian Sheth. În luna august, el a anunțat faptul că va dona 5 milioane de dolari pentru conservarea pădurii tropicale care a fost afectată extrem de grav de incendii. 

Duminică a avut loc în București Marșul pentru Păduri. Peste 4.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a cere stoparea exploatării ilegale a pădurilor, modernizarea bazei de date SUMAL (Sistemul de Umărire a Materialelor Lemnoase), protejarea ultimelor păduri virgine, dar și demisia ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, conform Mediafax. Protestul a fost organizat de către organizațiile nonguvernamentale GreenPeace România, DeClic și Agent Green. Traseul a pornit din Piața Universității și a ajuns până la Ministerul Apelor și Pădurilor. De asemenea, au avut loc proteste și în alte orașe din țară, precum Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Bistrița, Timișoara și Oradea. 

În urmă cu o lună, un pădurar din Pașcani a fost ucis de către cei pe care i-a prins că tăiau în mod ilegal copaci, iar în urmă cu trei săptămâni, un alt pădurar din Maramureș a fost împușcat. În ultimii doi ani, șase pădurari au fost uciși, iar acest lucru scoate la iveală situația defrișărilor din România. Cazul ultimului pădurar ucis a ajuns să fie discutat și în presa internațională, mai precis la BBC.

Citește și:
Fundația lui Leonardo DiCaprio direcționează 5 milioane de dolari către Amazon

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people