Laura Cosoi și-a botezat fetița și a sărbătorit cu o petrecere tradițională în Maramureș

A fost un weekend plin de emoție pentru celebra vedetă: Laura Cosoi și-a botezat fetița în cadrul unei ceremonii organizate în Maramureș.

Laura Cosoi și-a botezat fetița și a sărbătorit cu o petrecere tradițională în Maramureș

Laura Cosoi și-a botezat fetița și a împărtășit cu fanii care o urmăresc pe rețelele de socializare mai multe imagini de la eveniment, dar și de la petrecerea ce a urmat.

https://www.instagram.com/p/BnLZuithD0X/?taken-by=lauracosoi

Laura Cosoi a născut pe 11 iunie o fetiță al cărei nume este Rita și tânăra mămică se mândrește, așa cum este și normal cu fetița ei, postând constant mai multe imagini pe Instagram și pe blogul personal.

Așa cum era de așteptat, vedeta a postat și câteva imagini de la botezul fiicei sale, în care apare și alături de soțul ei, Cosmin Curticăpean.

View this post on Instagram

Te iubim ♥️ #Rita #botez #azi #dragoste

A post shared by lauracosoi (@lauracosoi) on

Botezul a fost unul intim și a avut loc într-o biserică romano-catolică din Baia Sprie, locul în care s-a născut şi a copilărit Cosmin, soțul Laurei.

https://www.instagram.com/p/BnN2s63hI4p/?taken-by=lauracosoi

Laura Cosoi și-a botezat fetița, iar ceremonia religioasă a fost urmată de o petrecere tradițională, organizată în aer liber, la care s-au servit preparate tradiționale românești.

https://www.instagram.com/p/BnOTfuwhAjt/?taken-by=lauracosoi

Laura Cosoi și-a botezat fetița și a vorbit recent și despre un subiect important pentru orice mămică, mai exact alăptatul la sân.

„De când m-am întors cu Rita de la maternitate, foarte multe femei m-au întrebat despre hrănitul la sân. Mi-am dat seama cu ocazia aceasta cât de multă presiune se pune pe mămici și cum un lucru firesc se transformă într-o problemă extrem de stresantă. Iar o situație de genul ăsta nu poate influența decât negativ alăptatul. Așa m-am hotărât să îți vorbesc astăzi despre modul cum trăiesc eu această experiență. Nu mă erijez în vreun specialist, pentru că sunt și eu proaspătă mămică, dar iată că, în curând, voi trece la nivelul următor. Așa că vorbesc doar din experiență proprie, poate îi este de folos și altei mame.

Nu mă voi referi în detaliu la beneficiile hrănitului la sân în primele luni de viață ale bebelușului. Presupun că toată lumea știe cât este de important pentru sănătatea copilului, dar și a mamei – laptele matern este ușor de digerat, întărește sistemul imunitar al copilului, îl ferește de obezitate și reduce riscul anumitor boli (astm și diabet, printre altele). Mamele care alăptează au un risc mai mic de cancer ovarian și în plus, scapă mai ușor de kilogramele acumulate în timpul sarcinii – prin alăptat se pierd zilnic în jur de 500 de calorii. Ce să mai spun despre legătură emoțională care se stabilește între mamă și copil prin alăptat. Cred că e evidentă chiar și pentru cei care nu au copii.

Eu am avut norocul că Rita să se adaptaze imediat cu hrănitul la sân, încă din maternitate. Însă, așa cum ți-am povestit, în a doua noapte după ce am ajuns acasă, a plâns destul de mult. Am intrat puțin în alertă, recunosc, pentru că știam că ea nu plânge fără motiv. Neonatologul ne-a lămurit că plânge pentru că nu e sătulă și ne-a recomandat o formulă de lapte cu care să îi completăm mesele. Asta după ce am constatat că a mai scăzut în greutate (știm că e normal să scadă in greutate câteva sute de grame, dar trebuie să se și oprească) de la externarea din maternitate, lucru deloc bun. Bineînțeles că și nouă ne-a fost frică să nu refuze apoi sânul, însă Rita a fost detul de înțeleaptă. După ce, într-o primă fază nu a vrut să mai sugă pentru că îi era mai greu și după ce am apelat la consultatul în lactație, Mihaela Timofte care ne-a făcut o vizită, până la urmă a acceptat și sânul și biberonul la insistențele mele. Nu a fost ușor, dar cumva am reușit să găsim varianta potrivită.'

Citește și:
Operațiunea Dulapul cu Laura Cosoi

Foto: Instagram

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people