Laura Cosoi, declarații despre fiica sa și despre alăptatul la sân

Laura Cosoi vorbește cu emoție despre provocările pe care le întâmpină de când a devenit mamă.

Laura Cosoi, declarații despre fiica sa și despre alăptatul la sân

Laura Cosoi a născut pe 11 iunie o fetiță al cărei nume este Rita și tânăra mămică se mândrește, așa cum este și normal cu fetița ei, postând mai multe imagini pe Instagram și pe blogul personal.

În cea mai recentă postare pe blog, Laura vorbește despre un subiect important pentru orice mămică, mai exact alăptatul la sân.

„De când m-am întors cu Rita de la maternitate, foarte multe femei m-au întrebat despre hrănitul la sân. Mi-am dat seama cu ocazia aceasta cât de multă presiune se pune pe mămici și cum un lucru firesc se transformă într-o problemă extrem de stresantă. Iar o situație de genul ăsta nu poate influența decât negativ alăptatul. Așa m-am hotărât să îți vorbesc astăzi despre modul cum trăiesc eu această experiență. Nu mă erijez în vreun specialist, pentru că sunt și eu proaspătă mămică, dar iată că, în curând, voi trece la nivelul următor. Așa că vorbesc doar din experiență proprie, poate îi este de folos și altei mame.

Nu mă voi referi în detaliu la beneficiile hrănitului la sân în primele luni de viață ale bebelușului. Presupun că toată lumea știe cât este de important pentru sănătatea copilului, dar și a mamei – laptele matern este ușor de digerat, întărește sistemul imunitar al copilului, îl ferește de obezitate și reduce riscul anumitor boli (astm și diabet, printre altele). Mamele care alăptează au un risc mai mic de cancer ovarian și în plus, scapă mai ușor de kilogramele acumulate în timpul sarcinii – prin alăptat se pierd zilnic în jur de 500 de calorii. Ce să mai spun despre legătură emoțională care se stabilește între mamă și copil prin alăptat. Cred că e evidentă chiar și pentru cei care nu au copii.

Eu am avut norocul că Rita să se adaptaze imediat cu hrănitul la sân, încă din maternitate. Însă, așa cum ți-am povestit, în a doua noapte după ce am ajuns acasă, a plâns destul de mult. Am intrat puțîn în alertă, recunosc, pentru că știam că ea nu plânge fără motiv. Neonatologul ne-a lămurit că plânge pentru că nu e sătulă și ne-a recomandat o formulă de lapte cu care să îi completăm mesele. Asta după ce am constatat că a mai scăzut în greutate (știm că e normal să scadă in greutate câteva sute de grame, dar trebuie să se și oprească) de la externarea din maternitate, lucru deloc bun. Bineînțeles că și nouă ne-a fost frică să nu refuze apoi sânul, însă Rita a fost detul de înțeleaptă. După ce, într-o primă fază nu a vrut să mai sugă pentru că îi era mai greu și după ce am apelat la consultatul în lactație, Mihaela Timofte care ne-a făcut o vizită, până la urmă a acceptat și sânul și biberonul la insistențele mele. Nu a fost ușor, dar cumva am reușit să găsim varianta potrivită.”

Declarațiile Laurei continuă:

Acum eu o hrănesc pe Rita exclusiv la sân noaptea – și a început să doarmă din ce în ce mai bine, astfel că a ajuns să se trezească și o dată la patru ore, deși nu se întâmplă chiar în fiecare noapte. Formula de lapte o primește acum doar excepțional, la nevoie, dar sunt convinsă că în curând vom scăpa și de ea. Așadar din această experiență am învățat să am răbdare, să insist punând copilul la sân oricât de greu mi se părea și oricât de neputincioasă mă simțeam, dar rezultatele au meritat. Recunosc că au fost momente când vroiam să renunț, dar mă bucur că nu am făcut-o.

E adevărat că un copil hrănit la sân ia mai puțin in greutate decât unul hrănit cu biberonul, dar – ne-au explicat medicii – nu e o problemă. Important e că s-a înălțat, că e bine și sănătoasă. În fond, cred că asta e ce-și dorește fiecare mamă și nu neapărat un bebeluș rotofei.”

Întregul articol scris de Laura Cosoi îl poți citi pe blogul personal al acesteia: http://lauracosoi.ro/

Citește și:
Operațiunea Dulapul cu… Laura Cosoi (VIDEO)

Foto: http://lauracosoi.ro/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people