Las Fierbinți, pledoarie pentru vaccinare care naște polemici aprinse pe Facebook

Las Fierbinți, popularul serial de pe ProTV, a difuzat joi seara o adevărată pledoarie pentru vaccinare. Fragmentul în care medicul interpretat de Adrian Titieni îndeamnă oamenii să se vaccineze a devenit viral pe Facebook.

Las Fierbinți, pledoarie pentru vaccinare care naște polemici aprinse pe Facebook

Cel mai recent episod al serialului Las Fierbinți, producția-fenomen de la ProTV, aflată în al 19-lea sezon, a dedicat un fragment extins subiectului vaccinării, unul deosebit de aprins acum, în condițiile în care România ocupă unul dintre ultimele locuri în Europa la vaccinare, dar primele locuri în ceea ce privește numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus, dar și de decese. Episodul a fost difuzat chiar în ziua în care s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 de la debutul pandemiei, 12.032 noi infectați.

Medicul din Las Fierbinți, interpretat de actorul Adrian Titieni, a fost cel care le-a transmis locuitorilor satului mesajul pro-vaccinare, prin intermediul unui discurs înflăcărat. „Vaccinul nu e obligatoriu, îl face cine vrea. Dar ceea ce pot eu să vă spun e că se moare de la virusul ăsta. Nu e de glumă cu el! Nu e o simplă răceală. Sunt complicații pulmonare majore. Dacă sunteți vaccinați și vă îmbolnăviți, riscul de apariție a unor forme severe scade. Iar dacă ne vaccinăm mai mult scade riscul ca acest virus să producă mutații majore. Cu forme și efecte mult mai agresive”.

Personajele din Las Fierbinți, în frunte cu Firicel și Brânzoi, au ascultat discursul medicului la centrul de vaccinare din sat, după ce au atins câteva dintre știrile false care au ajuns să domine spațiul online, pretinzând că virusul nu ar cauza altceva decât o simplă răceală, sau că vaccinul este pretextul de a introduce în oameni un anumit cip.

„Ce cip, domn’e, terminați! Eu mi-am făcut vaccinul ăsta.”, le-a transmis sătenilor medicul din Las Fierbinți. „Păi, ce credeți că mi-aș face așa ceva cu mâna mea? Cum să vă fac să înțelegeți? Suntem pe o corabie plină de găuri care ia apă. Dacă vrei să-ți pui vesta de salvare ți-o pui, dacă nu, atunci e treaba ta… Oameni buni, vaccinul ăsta nu te face illuminati, nu are cip, nu afectează fertilitatea la femei sau cine știe ce alte prostii ați mai auzit. E vârful cuceririlor medicale pe care le-a făcut de mii de ani omul. Nu dați cu piciorul la așa ceva, vă rog din suflet”.

Medicul din Las Fierbinți interpretat de Titieni a adresat și scepticismul celor care își doresc să trăiască o viață cât mai departe de intervenții chimice asupra propriului corp. De asemenea, medicul a și apelat la dificultățile cu care s-ar confrunta medicii forțați să le transmită medicilor că nu îi pot ajuta pe unii dintre bolnavi, dar s-a și oferit să fie el cel care plătește pentru vaccinurile sătenilor, în cazul ipotetic în care acestea nu ar mai fi gratuite, iar în particular acest fragment al discursului său a fost îndelung contestat în social media, acolo unde încrederea în medici pare să fie extrem de scăzută în acest moment.

Fragmentul din Las Fierbinți postat pe contul de Facebook al producției a generat mii de reacții și comentarii contradictorii, unii dintre fani salutând inițiativa scenariștilor de a vorbi despre o astfel de temă, iar alții acuzând actorii și postul de televiziune că au fost plătiți pentru a promova vaccinarea. Iată mai jos clipul integral difuzat de ProTV.

Citește și:
Alexandra Ungureanu, primele declarații după ce ea și mama sa au părăsit competiția Asia Express

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people