Karl Lagerfeld va fi incinerat fără o ceremonie religioasă

Designerul Karl Lagerfeld va fi incinerat la Paris, ar fi declarat o sursă oficială Chanel pentru agenția de știri France Presse. Această știre vine să confirme declarațiile designerului dintr-un interviu acordat în 2018.

Karl Lagerfeld va fi incinerat fără o ceremonie religioasă

Se pare că designerul Karl Lagerfeld va fi incinerat fără o ceremonie religioasă. Declarația a fost făcută către France Presse de un oficial Chanel, care a spus că dorințele designerului vor fi respectate. Karl Lagerfeld s-a stins din viață pe 19 februarie la Paris, la vârsta de 85 de ani.

Vestea că designerul Chanel Karl Lagerfeld va fi incinerat era deja așteptată – acesta declara într-un interviu acordat cu aproape un an în urmă că își dorește acest lucru, și că ar prefera ca cenușa lui să fie împrăștiată împreună cu cea a mamei sale, una dintre persoanele care i-au influențat enorm viața. De asemenea, designerul și-a exprima la acea vreme și dorința ca cenușa celebrei sale pisici, Choupette, să fie inclusă în simpla ceremonie, dacă s-ar fi întâmplat ca aceasta să se stingă înaintea lui. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Karl Lagerfeld va fi incinerat: care este motivul?

Decizia designerului ar fi fost inspirată, se pare, de modul în care s-a desfășurat, în 2017, înmormântarea cântărețului francez Johnny Hallyday. Ceremonia dedicată acestuia a avut loc la La Madeleine și a fost un eveniment mediatic la care au participat inclusiv președinți ai Franței. Mulțimile atrase de înmormântare l-au nemulțumit pe Lagerfeld, care a declarat, în tonul acid caracteristic: „Mai degrabă aș muri. De la poveștile acelea oribile cu familia Hallyday, o înmormântare la Madeleine mi se pare o glumă.”

În același interviu, Lagerfeld declarase și că Choupette se va afla printre moștenitorii averii sale considerabile, alături de familie și de prieteni. „E destul pentru toată lumea”, a precizat el în aprilie 2018.

Karl Lagerfeld va fi incinerat fără o ceremonie, însă omagiile la adresa defunctului designer continuă să curgă. Locul său la casa Chanel va fi ocupat de Virginie Viard, mâna dreaptă a designerului de zeci de ani.

Reprezentanții Chanel și-au exprimat regretele în comunicatul oficial trimis către presa din întreaga lume. „Cu fiecare prezentare, cu fiecare colecție, Karl Lagerfeld și-a lăsat amprenta pe legenda lui Gabrielle Chanel și pe istoria casei Chanel”, a declarat Bruno Pavlovsky, președintele casei.

„Datorită geniului său incredibil, generozității și excepționalei sale intuiții, Karl Lagerfeld a fost înaintea timpului său, ceea ce a contribuit la succesul casei Chanel în întreaga lume”, a spus Alain Wertheimer, CEO-ul Chanel.

Citește și:
No shave, no shame! Despre părul corporal, fără rușine și fără rezerve

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people