Interviu: Karl Lagerfeld – Omul fara trecut

Karl fascineaza si intriga. Dar cine se ascunde in spatele ochelarilor fumurii ai celui mai mediatizat creator de moda? In premiera, Karl Lagerfeld a acceptat sa ne arate un alt chip.

Interviu: Karl Lagerfeld – Omul fara trecut

ELLE: Apareti chiar intr-un film de Andy Warhol, in care va sarutati frantuzeste cu o domnisoara… E o scena destul de fierbinte!
K.L.: Ma bucur sa aud asta! Imi pare bine daca credeti ca sunt un tip cu umor… Andy Warhol era un incitator la crime! Am revazut filmul si nu m-am recunoscut in creatura aceea cu gene lungi… Dar eram in pas cu epoca mea si Warhol era omul momentului. Trebuia sa incerc. S-au facut tot felul de comparatii intre noi, dar nu inteleg de ce. Singurul lucru comun era, poate, coafura. Doar ca el purta o peruca, iar eu am parul meu alb natural.

ELLE: In documentarul pe care l-am amintit abordati multe subiecte intime, vorbiti despre familia dvs., despre copilarie… Este o noutate?
K.L.: Nu, nu e ceva nou, dar au aparut atatea povestiri mincinoase despre viata mea, incat am preferat sa spun eu povestea adevarata. Am primit oferte de milioane ca sa-mi scriu memoriile. Nu sunt sigur ca vreau sa o fac, ar fi ca o justificare. In plus, posteritatea nu ma intereseaza! Paradise now! Paradisul este acum!

ELLE: Ati mentionat povestirile mincinoase despre copilaria dumnea­voastra – va refereati la cartea scrisa de Alicia Drake?
K.L.: A, azi oricine poate spune orice si, in momentul in care acest orice este tiparit, el devine adevarul absolut. Cartea despre care vorbiti imi intineaza copilaria si nu este decat o minciuna! Tot ce scrie despre fami­lia mea este fals. Autoarea s-a intalnit cu oameni pe care nu i-am mai vazut de cincizeci de ani, cum ar fi varul Kurt, care o detesta pe mama mea.

ELLE: Alicia Drake a dorit sa stea de vorba cu dumneavoastra?
K.L.: M-a sunat si, inainte de a accepta sa ma vad cu ea, am incercat sa aflu mai multe despre ceea ce face. Informatiile pe care le-am obtinut nu au fost convingatoare.

ELLE: Ce v-a socat cel mai tare in aceasta carte? Acuzatia ca v-ati fi infrumusetat copilaria? Sau ca va ascundeti varsta adevarata? Sau ca povesteste despre partenerul dvs. de viata, Jacques de Bascher, care nu mai este printre noi si care, conform acestei carti, a fost amantul lui Yves Saint Laurent?
K.L.: Povestea despre Jacques de Bascher este absolut rusinoasa! In tinerete, omul acesta era un adevarat diavol, semana cu Greta Garbo, avea o eleganta absoluta si se imbraca asa cum nu se mai imbraca nimeni. Ma facea sa rad ca nimeni altcineva, era exact opusul meu. Dar putea fi si un om imposibil, odios.
Era barbatul perfect si, evident, starnea gelozii ingrozitoare! Nu sunt eu de vina ca Yves Saint Laurent s-a indragostit de el! Iar eu, contrar opiniei generale, nu ma culcam cu el. Si Yves si Jacques au murit, deci nu se mai pot apara. Nu-mi place sa insultam mortii, parca am fi niste corbi in cautarea starvurilor.

ELLE: L-ati cunoscut bine pe Yves Saint Laurent…
K.L.: L-am cunoscut inca de pe vremea cand nu-l cunostea nimeni. Timp de douazeci de ani, Yves a fost cel mai bun prieten al meu. Era un tip plin de umor, spunea mereu glume, in special despre Pierre, care, in acea vreme, nu era deloc un beatnik. Yves era omul cel mai amuzant si mai simpatic din lume.
Cand spun asta, oamenii se uita la mine ciudat. Eu reprosez anturajului lui Yves ca nu l-a supravegheat, ca i-a permis absolut totul si l-a ridicat in slavi cand facea prostii. Ei l-au distrus si l-au facut sa devina alta persoana decat cea pe care o cunoscusem eu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people