Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani

Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani. Celebrul designer al casei de modă Chanel s-a stins din viață astăzi, 19 februarie, potrivit presei internaționale.

Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani

Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani. Faimosul designer al casei de modă Chanel s-a stins din viață astăzi, 19 februarie.

Potrivit revistei Closer, Karl Lagerfeld a murit în această dimineață, el fiind internat de ieri în spitalul general din Paris (The American Hospital).

UPDATE: Presa internațională citează mai multe surse apropiate designerului care au declarat că Lagerfeld a decedat din cauza că suferea de cancer pancreatic. Mai mult chiar, se pare că acesta a descoperit relativ recent afecțiunea de care suferea.

Decesul designerului a fost confirmat de casa de modă Chanel.

„Mulțumită geniului său creativ, a generozității și a intuiției excepționale, Karl Lagerfeld a mereu cu un pas înaintea timpului, lucru care a contribuit la succesul Casei Chanel de-a lungul anilor. Astăzi nu am pierdut doar un prieten, dar noi toți am pierdut o minte creativă extraordinară, căreia i-am oferit carte blanche (mână liberă n.r.) la începutul anilor 1980 pentru a reinventa brandul”, a transmis Alain Wertheimer, CEO Chanel.

„Show după show, colecție după colecție, Karl Lagerfeld și-a lăsat amprenta asupra legendei lui Gabrielle Chanel și a istoriei Casei Chanel. El a promovat imediat talentul și expertiza atelierelor Chanel și Métiers dArt, permițând acestor cunoștințe să strălucească în lume. Cel mai mare omagiu pe care putem să i-l aducem astăzi este să continuăm pe drumul trasat de el – ca să-l citez pe Karl – ‘să continuăm să îmbrățișăm prezentul și să inventăm viitorul, a spus la rândul său Bruno Pavlovsky, Președinte de Modă al Casei Chanel.

Virginie Viard, Director al Studioului de Modă Chanel și cel mai apropiat colaborator al lui Karl Lagerfeld în ultimii 30 de ani, va fi cea care va continua munca faimosului designer, pentru ca moștenirea lui Gabrielle Chanel și a lui Karl Lagerfeld să existe în continuare.

Recunoscut pentru costumele sale și pentru nelipsiții ochelari de soare, Karl Lagerfeld a devenit directorul creativ al casei de modă Chanel în anul 1983.

Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani. Designerul, născut pe 10 septembrie 1933 (o dată furnizată de mulți biografi, însă Karl a confirmat-o niciodată), a părăsit Germania la începutul anilor ’50 și, pasionat de desen, și-a făcut un nume ca ilustrator de modă, fiind angajat ca asistent de colegul său, Pierre Balmain.

Acesta a lucrat ca stilist pentru case de modă franceze printre care Jean Patou și Chloe. În 1965 a devenit directorul artistic al casei italiene Fendi, iar în 1983, Karl Lagerfeld a fost numit director artistic pentru colecțiile „haute couture, ready-to-wear and accessories” de la Chanel.

Acesta a readus la viață casa de modă, restabilindu-i locul printre cele mai importante nume din această industrie. Talentul și viziunea lui Karl Lagerfeld au uimit cu fiecare colecție lansată și, după succesul avut cu Fendi și Chanel, acesta și-a lansat propriul brand.

Karl Lagerfeld a fost cunoscut și pentru stilul de viață extravagant, pentru răsfățul acordat pisicii sale, Choupette, dar și pentru citatele dure, care vor rămâne cu siguranță în istorie. Pantalonii de trening sunt un semn de înfrângere', trendy este ultima etapă înainte de a deveni de prost gust', precum și părerea sa despre tatuaje – Cred că tatuajele sunt oribile – este ca și cum ai trăi într-o rochie Pucci tot timpul' – l-au făcut pe acesta unul dintre personajele marcante ale industriei modei din prezent.

Citește și:
Interviu: Karl Lagerfeld – Omul fara trecut

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people