Jumătate dintre britanici cred că Prințul Charles ar trebui să abdice după moartea Reginei

Un nou studiu realizat în Marea Britanie scoate la iveală ce crede o parte dintre locuitori despre viitorul monarhiei britanice.

Jumătate dintre britanici cred că Prințul Charles ar trebui să abdice după moartea Reginei

Un nou studiu a scos la iveală faptul că britanicii și-ar dori ca Prințul Charles să abdice de la tron după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Studiul a fost realizat de compania BMG Research la solicitarea publicației The Independent și a relevat faptul că 46 la sută dintre britanici își doresc ca Prințul Charles, care este primul în linie succesorală la tron, să renunțe la coroană în favoarea Prințului William.

Potrivit The Independent, la studiu au participat 1.500 de oameni, iar majoritatea crede că Charles ar trebui să abdice și nu să devină rege după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Mai mult decât atât, 27% din cei care au participat la studiu „cred cu tărie” că William ar trebui să primească direct coroana. Prințul William este foarte popular în rândul celor cu vârsta cuprinsă înte 18 și 24 de ani, a mai arătat studiul.

În același timp, 13% dintre cei care au răspuns studiului „se opun vehement” unei astfel de sugestii și îl susțin pe Prințul Charles. În plus, doar 20% cred că soția Prințului Charles, Camilla, Ducesa de Cornwall, ar trebui să obțină titlul de Regină.

Într-un documentar dat publicității în luna noiembrie a anului trecut, cu ocazia zilei de naștere a Prințului Charles, acesta a vorbit despre viața și planurile sale ca viitor monarh. „Cred că este vital să ne amintim că există loc doar pentru un suveran, nu pentru doi în același timp”, a declarat acesta.

Citește și:
Lucruri inedite și controversate pe care probabil nu le știai despre Prințul Charles

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people