Interviu cu designerul Tom Ford

Baieti dezbracati, vampiri si papuci: Simon Gage se insinueaza in lumea stilata a lui Tom Ford, designerul transformat recent in regizor de film.
 

Interviu cu designerul Tom Ford

Exista oare ceva pe lume pe care Tom Ford sa nu poata sa-l faca? Haine pentru femei, haine pentru barbati, ochelari, parfumuri, interioare, carti… Iar acum, la 48 de ani, primul sau film – A Single Man, un studiu artistic despre un lector de colegiu care reflecteaza la sinucidere – este (mai e nevoie sa spunem?) pur si simplu perfect!

L-am intilnit pe Tom la Londra, unde finaliza cea mai recenta colectie a sa pentru barbati, intrebindu-se daca ar trebui sa reia colectiile pentru femei, pentru prima oara dupa despartirea sa de grupul Gucci, care a avut loc in 2004 (nu pronuntati cuvintul Gucci in fata lui: recunoaste ca aceasta ruptura a fost ca un divort – cui i-ar face placere sa afle vesti despre fostul sot?!). Acum, dupa ce brand-ul care-i poarta numele si-a cistigat propriul loc in industria modei, am intilnit un Tom Ford foarte diferit – texanul fermecator si frivol a disparut, iar in locul lui a aparut un nou Tom, mult mai spiritual.

elle: Pot sa trec peste introducere si sa-ti spun direct ce cred? A Single Man este su­perb!

Tom Ford: Multumesc.

elle: Ceea ce te-a atras la acest proiect a fost subiectul: un gay chipes, sofisticat, de 40 de ani si ceva?

T.F.:
Proiectul acestui film a aparut in viata mea intr-un moment in care eram incapabil sa-mi vad viitorul. Intotdeauna sintem tentati sa gindim: „Viata mea va fi minunata cind voi deschide magazinul sau cind imi voi porni propria afacere”. Dar, de fapt, niciodata nu ne o­prim sa ne spunem: „stii ce? Viata mea este uimitoare si acum!”.

elle: Nu trebuie sa-ti doresti ceea ce nu ai?

T.F.: Nu cred ca e neaparat adevarat, dar trebuie sa-ti amintesti intotdeauna ca exista un pret urias pentru tot ceea ce ai. Eu lucrez 24 de ore pe zi.

elle: Dar multe ore le petreci cu baieti dezbracati…

T.F.: Poftim?! Dar nu-i vorba despre asta! Poate ii vad la sedintele foto, dar nu-i acelasi lucru cu a petrece timp cu ei…

elle: Ai o munca interesanta, daca te bucuri de asa ceva.

T.F.: Imi petrec cea mai mare parte a timpului fie desenind haine, fie facindu-mi griji in le­gatura cu afacerea mea. Foarte multi oa­me­ni cred total eronat ca moda e ceva frivol. Dar pina la urma este a doua mare industrie din lume, dupa industria mincarii. si implica foarte multa munca!

elle: Ai adaugat si motivul sinuciderii in film, nu-i asa? Este sinuciderea un subiect la care ai reflectat inainte?

T.F.: Cred ca este ceva ce ne-a trecut fie­ca­ruia prin minte la un moment dat. Cind ti se in­tim­pla lucruri oribile si nu intrevezi nici un viitor, te gindesti: „Pina la urma, la ce bun?”. A fi sau a nu fi este una dintre cele mai vechi intrebari.

elle: Personajul Kenny din film (interpretat de Nicholas Hoult din Skins) este atras de George in maniera mentor-discipol… Ti se intimpla si tie acum sa fii obiectul unei astfel de atractii pentru admiratorii tai mai tineri?

T.F.: Nu, nu mi s-a intimplat niciodata. Nu stiu daca e din cauza ca sint intimidati de mine sau pentru ca se stie ca sint implicat intr-o relatie. Cind te intilnesc, oamenii te trateaza ca pe un obiect. Vor sa se pozeze cu tine de parca ai fi Tur­nul Eiffel, iar apoi pun poza cu tine drept screensaver.

elle: Vai, imi pare asa de rau pentru tine!

T.F.: Nu trebuie sa-ti para! Sint fericit cu viata mea.

elle: Prezenta ta are o incarcatura foarte sexuala, nu-i asa?

T.F.: Oamenii ma cunosc doar pentru ima­ginea pe care o promovez din ratiuni de mar­keting, dar acest film este cel mai perso­nal lucru pe care l-am facut vreodata. Daca m-ar intreba cineva „Care este lucrul din viata ta de care esti cel mai mindru?”, as raspunde fara ezitare ca este faptul ca eu si Richard (Buckley, fost jurnalist) sintem im­preuna de 23 de ani si ca sper ca sint o persoana draguta. Dar din punct de vedere profesional, acest film este lucrul de care sint cel mai mindru.

elle: Ei bine, care este secretul succesului relatiei tale cu Richard?

T.F.: Cred ca trebuie sa alegi pe cineva cu care pur si simplu te potrivesti. Cu Richard, am sim­tit chestia asta instantaneu. M-am uitat la el, s-a ui­tat la mine si in cele citeva minute pe care le-am petrecut impreuna, m-am de­cis: „Uau, acesta este barbatul cu care-mi voi petrece restul vietii”.

elle: Aspectul tau reprezinta o parte im­por­tanta a brand-ului Tom Ford. Este important pentru tine felul in care arati?

T.F.: Nu sint chiar asa de pasionat de felul in care arat. Nu stau sa ma gindesc: „Uau, sint asa de frumos!”. Cind ma uit in oglinda ma gindesc doar: „Uite niste fire de par alb, asta arata bine, asta nu prea arata bine”.

elle: Ai par alb si pe faimosul tau piept?

T.F.: Nu, n-am, dar cred ca ne-am cam indepartat de subiect cu aceasta intrebare.

elle: Asadar, care sint placerile tale vinovate?

T.F.: Mie si lui Richard ne place la nebunie True Blood. Intotdeauna am avut o obsesie cu vampirii. In copilarie petreceam mult timp alergind imbracat cu o pelerina de vampir.

elle: E adevarat ca ai creat cindva o pereche de papuci pe care scria „Suck me”?

T.F.: Da, i-am facut pentru Gucci. Am facut si cu „F*** me”, si cu „Suck me”…

elle: si pe care-ti place sa-i porti?

T.F.: Nu vreau sa-ti raspund la intrebarea asta. Hai sa ne intoarcem la film si la subiectul interviului nostru!

Traducere si adaptare de Crina Alexe

  • A Single Man a fost lansat in Romania in cadrul Festivalului B-est IFF.­­
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people