Gigi Hadid le răspunde celor care o acuză că pozează într-o persoană de culoare

Gigi Hadid este din nou ținta comentariilor negative ale internetului, din cauza unei noi coperte controversate.

Gigi Hadid le răspunde celor care o acuză că pozează într-o persoană de culoare

Gigi Hadid, unul dintre top modelele momentului, se află zilele acestea în mijlocul unei noi controverse: aceasta apare pe coperta noii ediții Vogue Italia într-o ipostază foarte ofensatoare.

Pe lângă faptul că Gigi Hadid nici măcar nu mai seamănă cu ea însăși din cauza utilizării excesive a Photoshop-ului, mulți dintre cei care au văzut coperta au acuzat-o că pozează într-o persoană de culoare – adică că nuanța pielii sale este închisă în mod intenționat (fie prin machiaj fie prin editare) ca să arate asemănător cu cea a unei persoane de culoare.

Fotografia de copertă a fost realizată de Steven Klein pentru Vogue Italia și a fost publicată pe rețelele de socializare ieri.

De atunci, Gigi Hadid a fost ținta a nenumărate comentarii negative în legătură cu această copertă.

Drept răspuns, modelul a postat un text pe Instagram Stories în care își cere scuze pentru ofensele aduse și în care evidențiază faptul că nu a avut aproape deloc control aspura conceptului creativ al imaginii.

Peste o imagine făcută de paparazzi pe stradă exact în ziua shooting-ului, Gigi a scris un text (pe care îl poți citi mai jos) în care spune că era foarte bronzată în acea zi.


Citește întreaga scuză a lui Gigi Hadid, mai jos.

„Aceasta este o imagine cu mine întorcându-mă acasă de la shooting-ul pentru coperta revistei Vogue Italia pe 3 aprilie…. puteți vedea cât de bronzată am fost pe set în acea zi. Vă rog să înțelegeți că 1. Controlul meu asupra direcției creative a unui shooting este inexistent 2. Controlul meu se termină completamente când părăsesc set-ul și tot ceea ce se întâmplă cu o imagine în post producție nu mă privește. Bronzarea și photoshop-ul fac parte dintr-un stil pe care S. Klein îl practică de mulți ani și cred că astea erau așteptările de la acest shooting (să mă arate într-un alt fel din punct de vedere creativ), DAR, deși înțeleg care erau intențiile Vogue Italia, nu au fost puse în aplicare corect și problemele care au fost ridicate sunt valide. Vreau să răspund celor care au fost ofensați de edit/retouch/colorizare. Vă rog să întelegeți că lucrurile ar fi fost diferite dacă controlul meu asupra situației ar fi fost diferit. Chiar și așa, vreau să îmi cer scuze pentru că intenția mea este să nu trec peste aceste probleme și să nu iau oportunitățile altora și sper că acesta poate fi un exemplu pentru alte reviste și echipe în viitor. Acestea sunt probleme reale în ceea ce privește reprezentarea în modă – și este responsabilitatea noastră să conștientizăm aceste probleme și să vorbim despre ele pentru a ne îndrepta care o industrie mai diversă. xG'

Citeste si:
Gigi Hadid și Zayn s-au împăcat?!

Foto: Hepta, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people