George Burcea, poveste emoționantă despre mama sa, care a fost o victimă a violenței domestice

George Burcea a scris un mesaj emoționant pe o rețea de socializare despre violența domestică, mărturisind faptul că mama sa a fost o victimă, dorindu-și să scrie o carte, dar și să facă un film despre asta.

George Burcea, poveste emoționantă despre mama sa, care a fost o victimă a violenței domestice

Soțul Andreei Bălan, George Burcea, a făcut o mărturisire emoționantă pe contul său de Instagram, în care a relatat că în copilărie el a fost expus violenței domestice. Tocmai de aceea, el s-a alăturat unei campanii care luptă împotriva acesteia.

„Sunt de-al vostru mai mult decât v-ați imagina. Și știți de ce? Pentru că și eu am crescut într-un mediu în care violența domestică era la ordinea zilei. Abuzurile psihice și fizice făceau parte din rutină. Știu că nu sunt singurul, știu că din păcate sunt prea mulți ca mine, fie ei adulți sau copii acum. Din păcate suntem atât de mulți la nivel mondial încât nu există un număr exact care să ne reprezinte”, a declarat George Burcea pe contul de Instagram.

George Burcea a spus și care este motivul pentru care a ales să vorbească deschis și să susțină această cauză: „Toți vorbesc despre violența domestică, dar mulți care trăiesc cu ea ajung să o proiecteze ca normalul lor și nu o mai pot defini. Cu atât mai mult să îi vadă și consecințele. Voi le știți? Fie că le știți sau nu, doriți să vă alăturați cauzei mele? Am decis să lupt împotriva violenței domestice prin diverse mijloace, însă lupta nu e de ajuns. Trebuie să ne educăm în această direcție pentru a o combate. Cum facem asta? Facem o carte despre mama mea, eroul ridicat din violență domestică, un film despre ea la al cărui scenariu lucrez deja și o campanie amplă! Susține și tu campania și ajută la educarea populației!”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Sunt de-al vostru mai mult decat v-ati imagina. Si stiti de ce? Pentru ca si eu am crescut intr-un mediu in care violenta domestica era la ordinea zilei. Abuzurile psihice si fizice faceau parte din rutina. Stiu ca nu sunt singurul, stiu ca din pacate sunt prea multi ca mine, fie ei adulti sau copii acum. Din pacate suntem atat de multi la nivel mondial incat nu exista un numar exact care sa ne reprezinte. Toti vorbesc despre violenta domestica, dar multi care traiesc cu ea ajung sa o proiecteze ca normalul lor si nu o mai pot defini. Cu atat mai mult sa ii vada si consecintele. Voi le stiti? Fie ca le stiti sau nu, doriti sa va alaturati cauzei mele? Am decis sa lupt impotriva violentei domestice prin diverse mijloace, insa lupta nu e de ajuns. Trebuie sa ne educam in aceasta directie pentru a o combate. Cum facem asta? Facem o carte despre mama mea, eroul ridicat din violenta domestica, un film despre ea la al carui scenariu lucrez deja si o campanie ampla! Sustine si tu campania si ajuta la educarea populatiei! Da click pe linkul de mai jos si da-l mai departe celor ce au nevoie sa il vada si nu numai, iar sustinerea ta va fi rasplatita cu un tricou care imi va purta mesajul! Multumesc, eroilor! Spor la educare si la vindecare! Link in Bio🙏 https://www.bonfire.com/stopdomesicviolence/ @fristei @mateisopterean_dp @theothorn @monica_davidescu_ @di.radulescu @__ionut__ @liviubrasoveanu @blcmedia

O postare distribuită de GEORGE BURCEA (@george_burcea) pe

Povestea mamei sale este detaliată prin intermediul unui video, al cărei protagonistă este actrița Monica Davidescu. În același timp, el a dezvăluit faptul că în acest moment mai lucrează și la alte campanii. Totodată, el a explicat și care este scopul strângerii de fonduri pe care a lansat-o: „Numele meu este George Burcea. Sunt actor la Teatrul Național București, producător independent și membru al Asociației Goldstone, fondată de curând. Am decis să scriu un roman bazat pe povestea de viață a mamei mele. De ce? Pentru că este dureros. Și șocant. Și foarte multe femei se vor regăsi. Viața mamei mele nu a fost un basm. Ceea ce face această poveste specială e că ea nu a renunțat și a luptat pentru copiii ei. Și asta o face o eroină. Cu ajutorul Asociației Goldstone, am lansat o strângere de fonduri pentru a susține acest proiect. Obiectivul nostru este de a transforma romanul într-un film. Cred cu tărie că acest proiect va avea un rol important în a schimba percepția oamenilor cu privire la violența domestică. Vrem să ajutăm victimele să aibă o nouă viață. Alături de aceste două proiecte, pregătim lansarea mai multor campanii pentru a atrage atenția asupra violenței domestice.”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Link in Bio 🙏 My name is George Burcea. I’m an actor at the National Theatre of Bucharest, an independent producer, and a member of the newly founded Goldstone Association. I’ve decided to write a novel based on my mother’s life story. Why? ‘Cause it’s painful. And shocking. And many women will find themselves in it. My mother’s life wasn’t a fairy tale. Not at all. Some might think it was a living hell. What makes this story so special is that she never gave up and fought for herself and for her children. And that makes her a hero. Through Goldstone Association, I’ve launched a fundraiser to finance this project. Our goal is to turn the novel into a feature film. I strongly believe this project will play an important part in changing everyone’s perception about the domestic violence. Moreover, we wanna help the victims start a new life. Along with these 2 projects, we’re preparing to launch several other campaigns to raise awareness about domestic violence and fight against it. Thank you and wish you all the best!

O postare distribuită de GEORGE BURCEA (@george_burcea) pe

Această campanie ar trebui să ne facă și mai mulți conștienți de faptul că violența domestică poate avea multiple forme și că ar trebui să ne folosim vocea pentru a găsi mijloacele necesare pentru a o combate și a informa oamenii cu privire la consecințele pe care le poate avea.

De asemenea, George Burcea nu este singura persoană publică care a decis să vorbească despre violența domestică. Anul trecut, Monica Bârlădeanu a fost ambasadoare a unei campanii inițiate de Asociația Anais și a fost prezentă la premiera filmului „Voci netăcute”, care s-a alăturat unei campanii de informare privind violența domestică. Ea a mărturisit că s-a confruntat cu astfel de experiențe în copilărie. „Am crescut într-o familie în care singurul lucru pe care mi-l amintesc sunt scenele de violență. Țin minte că, la un moment dat, terapeutul m-a blocat când m-a pus să îmi aduc aminte de un moment fericit din copilărie. M-am gândit că trebuie să merg la psihanalize, să mă duc la subconștient, că probabil s-a îngropat undeva între permanentele stări de anxietate și de teamă, care sunt singurele sentimente ce mi-au dominat copilăria”, a declarat atunci Monica Bârlădeanu.

Citește și:
Monica Bârlădeanu vorbește despre propria experiență cu violența domestică, la premiera filmului „Voci netăcute'

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people