FKA twigs sparge un tabu, vorbește despre afecțiunea ei, cu care se confruntă 3 din 4 femei

FKA twigs tocmai ce a anunțat pe Instagram că a suferit o intervenie chirurgicală laparoscopică pentru îndepărtarea a 6 fibroame uterine.

FKA twigs sparge un tabu, vorbește despre afecțiunea ei, cu care se confruntă 3 din 4 femei

FKA twigs nu e genul de persoană care să divulge prea multe despre viața sa privată, dar iată că de această dată a simțit nevoia să o facă, și dintr-un motiv foarte bun. Cântăreața, compozitoarea și dansatoarea în vârstă de 30 de ani Tahliah Debrett Barnett (cunoscută sub numele de scenă FKA twigs) a anunțat pe propriul său cont de Instagram, într-o postare scrisă ce însoțește un clip care o înfățișează dansând, că a suferit o intervenție chirurgicală laparoscopică în timpul căreia i-au fost îndepărtate nu mai puțin de șase fibroame uterine.

Dragi prieteni,
după cum știți toți, sunt o persoană care ține la viața ei privată și m-am gândit mult dacă ar trebui să împărtășesc cu voi faptul că anul acesta am fost în convalescență după o intervenție laparoscopică care a îndepărtat șase tumori fibroide din uterul meu. Tumorile erau destul de mari, două de dimensiunile unor mere, trei cât niște fructe kiwi și vreo două ca niște căpșuni. Un bol de fructe de durere zilnică. Asistenta mi-a spus că aveau dimensiunile și greutatea unei sarcini în luna a șasea. Am încercat să fiu curajoasă dar au fost momente când totul a fost foarte dureros și, sinceră să fiu, am început să am îndoieli că îmi voi simți corpul la fel ca înainte.
Am făcut operația în decembrie și am fost extrem de speriată, deși am avut parte de dragostea prietenilor și familiei, m-am simțit foarte singură și încrederea mea în mine ca femeie a scăzut.
Dar… azi, în timp ce dansam cu Kelly la repetiții, m-am simțit din nou puternică pentru prima dată într-o perioadă foarte lungă și a fost magic. Îți mulțumesc, corpul meu, pentru că te vindeci, îți mulțumesc pentru că mi-ai amintit să fiu mai bună cu mine, ești un lucru minunat, acum e timpul să creezi din nou.
Știu că foarte multe femei suferă de fibrom și vreau să vă spun, după ce am avut această experiență, că sunteți niște luptătoare puternice și că nu sunteți singure. Puteți trece prin asta.
Acestea fiind zise, dau drumul durerii.
Cu dragoste întotdeauna,
twigs'

https://www.instagram.com/p/Biiz4hLDf7E/?taken-by=fkatwigs

Mărturisirea lui FKA twigs este emoționantă, și este cu atât mai interesantă cu cât ea e una dintre puținele femei celebre care aduc în discuție o condiție cu care se confruntă foarte multe femei. Conform studiilor medicale, 3 din 4 femei vor dezvolta fibroame pe parcursul vieții, deși cele mai multe dintre ele vor fi asimptomatice.

Fibromul uterin este un tip de tumoră benignă care afectează mai ales femeile de vârstă reproductivă, dar creșterea în vârstă crește incidența bolii. Un fibrom uterin apare datorită înmulțirii celulelor musculare și conjuctive care formează pereții uterului, mai ales în perioadele reproductive. Deși benign, un fibrom uterin poate provoca dureri puternice în timpul menstruației, presiune în abdomen, anemie, dar chiar și infertilitate sau nașteri premature în cazurile mai grave.

Citește și:
Cât de normale sunt durerile menstruale puternice

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people