Familia regală britanică, în mijlocul unui nou scandal. Prințul Charles ar fi primit 3 milioane de euro în numerar de la un șeic din Qatar

Familia regală britanică, în mijlocul unui nou scandal. Prințul Charles ar fi primit 3 milioane de euro în numerar de la un șeic din Qatar

Potrivit unui raport Sunday Times, șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, fostul prim-ministru al Qatarului, i-ar fi oferit Prințului Charles donații în valoare de trei milioane de euro. Tranzacțiile au fost făcute în numerar și au avut loc pe durata a patru ani, din 2011 și până în 2015. O parte din bani i-ar fi fost înmânată Prințului Charles într-o valiză în timpul unei întâlniri la Clarence House, iar o altă parte ar fi fost predată în saci de transport de la magazinul „Fortnum and Mason”, anunță BBC.

Potrivit presei internațional, banii din valiză ar fi fost înmânați unor asistenți ai Prințului Charles, care i-ar fi numărat manual. Apoi, cei doi ar fi cerut băncii Coutts, o bancă privată care a servit familia regală britanică timp îndelungat, să colecteze banii.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că banii oferiți în timpul întâlnirii din 2015 au fost „trecuți imediat la una dintre organizațiile caritabile ale prințului, care a efectuat convențiile corespunzătoare și ne-a asigurat că au fost urmate toate procesele corecte”.

Toate plățile au fost depuse în conturile fondului caritabil al Prințului de Wales (PWCF). În plus, Sunday Times precizează „că nu există nicio sugestie că acestea ar fi fost ilegale”.

Cu toate acestea, Charity Commission, autoritatea de reglementare a organizațiilor caritabile, a declarat că va analiza donațiile primite pentru a decide dacă e nevoie să ia măsuri.

„Vom analiza informațiile pentru a determina dacă există vreun rol pentru comisie în această chestiune”, au afirmat reprezentanții Charity Commission, potrivit BBC.

Nu este însă pentru prima oară când organizațiile caritabile ale Prințului Charles intră în atenția autorităților. În luna noiembrie a anului trecut, Michael Fawcett a renunțat la funcția de conducere pe care o ocupa în cadrul organizației The Prince’s Foundation, după ce publicația Sunday Times a declarat că ar fi oferit titluri onorifice în schimbul unor donații. Poliţia metropolitană şi Comisia de Caritate din Marea Britanie au investigat aceste informaţii, precizează Reuters, preluată de Agerpres.

Citește și:
Ce s-a întâmplat cu acuzațiile de bullying care i-au fost aduse lui Meghan Markle anul trecut

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video